Καλά κρατεί ο χορός του Ζαλόγγου στις Εθνικές Κατηγορίες όπου οι… οικειοθελείς αποχωρήσεις από τα Εθνικά Πρωταθλήματα και οι βουτιές στις παρακάτω κατηγορίες ή στα τοπικά πρωταθλήματα συνεχίζονται. Και όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν ακόμα. Η Δόξα Λευκάδας ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι λύγισε από τα οικονομικά βάρη και ετοιμάζει ηρωϊκή έξοδο από την Α2. Το σενάριο αυτό πήρε και επίσημη μορφή πλέον. Οι Νησιώτες ενημέρωσαν τη ΕΟΚ με επίσημο έγγραφο ότι αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α2 και έτσι πέφτουν οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική. Την ίδια ώρα που στην Λευκάδα υπήρχε θλίψη στην Κω είχε στηθεί πανηγύρι, καθώς την θέση της Δόξας στη Α2 θα πάρει ο Ιπποκράτης.

Το θέατρου του παραλόγου καλά κρατεί

Οι βουτιές στο κενό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και το θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί. Και λέμε θέατρο του παραλόγου, καθώς οι ομάδες δηλώθηκαν κανονικά στα Εθνικά Πρωταθλήματα, αλλά έχουν αρχίσει να βουτάνε στον γκρεμό.

Τα παραδείγματα πολλά. Ο Αρκαδικός είχε σύρει από τους πρώτους τον χορό  δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την Β’ Εθνική και… γκρεμίζεται στις κατηγορίες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Την θέση του πήρε η Πεντέλη στην Β’ Εθνική και την θέση της Πεντέλης πήρε στην Γ’ Εθνική ο Ηλυσιακός. Τελευταίο παράδειγμα πριν την επισημοποίηση της… βουτιάς της Δόξας Λευκάδας ήταν  η ΑΕΛ, που δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έτσι υποβιβάστηκε οικειοθελώς στα τοπικά. Η Νίκη Βόλου πήρε την θέση της, ενώ τους Βολιώτες θα αναπληρώσει στην Γ’ Εθνική ο ΑΟ Καλαμπάκας.