Ο Βαγγέλης Μάγειρας έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στον πάγκο του Αετού, καθώς η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα συνέτριψε τον Ηρακλή με 81-67 και έβαλε γερές βάσεις για την παραμονή στην Α2. Ο Έλληνας προπονητής σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ κράτησε χαμηλούς τόνους επισημαίνοντας ότι ήταν μεν μια σημαντική νίκη, όμως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μέχρι να φτάσει η ομάδα στον στόχο της. Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή και τη σημασία που έχει: “Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα. Είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε εμείς πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 4 νίκες, ίσως και 5, για να μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι. Ανεξάρτητα τι θα κάναμε κόντρα στον Ηρακλή το σίγουρο είναι ότι θα χρειαζόμασταν κάποιες νίκες μέχρι το τέλος. Αναμφίβολα αυτή η νίκη που συνδυάστηκε με την κάλυψη της διαφοράς από την ήττα μας στον πρώτο γύρο, μας δίνει μία ψυχολογική ανάταση, όμως το μόνο που πήραμε είναι δύο βαθμούς και ψυχολογία”.

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: “Το βάθος του πάγκου μας ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Ήρθαν παίκτες από τον πάγκο και προσέφεραν πολλά. Μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ ο Τζουγκαράκης, όμως όσο έπαιξε έκανε απίστευτη δουλειά στην άμυνα, ενώ με τα σκριν του έδωσε τη δυνατότητα στους κοντούς είτε να δημιουργήσουν είτε να εκτελέσουν αμαρκάριστοι. Έδειξε πραγματικά ότι βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα μεγάλη ήταν η συνεισφορά των Μιχόπουλου, Αράπη, όμως πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιδί γιατί θα αδικήσω τους υπόλοιπους”.

Για το ρόστερ του Αετού: “Με τα περισσότερα παιδιά έχω δουλέψει στο παρελθόν και τουλάχιστον τους μισούς τους γνώριζα ήδη. Τα υπόλοιπα παιδιά τα έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλος οπότε γνώριζα καλά το υλικό. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει βάθος στον πάγκο. Οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας δεν έχουν βάθος, όμως εμείς έχουμε 10 ετοιμοπόλεμα παιδιά και κόντρα στον Ηρακλή φάνηκε αυτό”.

Για το πρωτάθλημα της Α2: “Συγκριτικά με άλλες χρονιές τα μπάτζετ έχουν πέσει, εντούτοις γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το επίπεδο είναι υψηλό, υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α1 και πλέον αγωνίζονται στην Α2. Αν εξαιρέσουμε την Καβάλα που προηγείται και δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την άνοδο, υπάρχουν ακόμα 3-4 ομάδες που διεκδικούν να βρεθούν στην Α1. Μεγάλος ανταγωνισμός υπάρχει και στην ουρά. Εκτός αυτού βλέπουμε μία ομάδα που ξεκίνησε άσχημα, με την προσθήκη ενός εξαιρετικού παίκτη, όπως είναι ο Γκαγκαλούδης, να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού κάνοντας μεγάλες νίκες. Γενικότερα είναι φανερό ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση”.