Μετά και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, είναι πλέον σαφές ότι η παραμονή στην Α2 για τον ΟΦΗ θα παιχθεί στο Κρητικό… εμφύλιο του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στο Ηράκλειο. Οι “μελανόλευκοι” έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το “διπλό” από την Αγία Παρασκευή και να πάνε με άλλο… αέρα στο μεγάλο ντέρμπι, καθώς πλήρως την ταλαιπωρία του ταξιδιού, τη κούραση και το ελλιπές ρόστερ τους.

Κάτι που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο Φώτης Τακιανός, ο οποίος χαρακτήρισε “τελικό” το ντέρμπι με το Ηράκλειο: “Θεωρώ πως η κούραση ήταν λόγω του ταξιδιού που είναι πολύ επίπονο. Σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ και το φόρτωμα των παικτών μας με φάουλ, ήρθε η ήττα στο τέλος από την Αγία Παρασκευή. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εκεί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Φάγαμε το κρίσιμο σουτ και όταν εμείς το επιχειρήσαμε δεν το βάλαμε…”, σχολίασε ο προπονητής του ΟΦΗ για το ματς του περασμένου Σαββάτου και πρόσθεσε σχετικά με το ντέρμπι που ακολουθεί:

“Είναι ένα παιχνίδι κατηγορίας και για εμάς και για το Ηράκλειο. Σίγουρα είναι  ξεκάθαρο πως παίζετε η κατηγορία αλλά νομίζω σαφώς θα αποκτήσουμε ένα προβάδισμα εις βάρος του Ηρακλείου αν κερδίζαμε την Αγία Παρασκευή. Δεν νομίζω πως έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε πολύ μακριά, βλέπουμε το ματς του Σαββάτου, η ομάδα να συγκεντρωθεί και να ξεκουραστεί καταρχήν.

Το να συγκεντρωθεί εννοώ από τα εξωαγωνιστικά και τα προβλήματα που την ταλανίζουν. Όσο περνούν οι αγωνιστικές η φόρτιση είναι παραπάνω, παίζουμε ματς κατηγορίας και η εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη και απαιτούνται ψυχικά αποθέματα για να βρει την συγκέντρωση της η ομάδα”.