Πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος της Α2 κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Η αυριανή (Σάββατο 17/1), 12η αγωνιστική φαντάζει ως η πιο ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής, μιας και περιλαμβάνει αγώνες που βάζουν… φωτιά στη κορυφή και ενδέχεται να φέρουν σημαντικές ανακατατάξεις. Αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Μεγάλο παιχνίδι στη Λευκάδα, με την τοπική Δόξα με τις υψηλές φετινές φιλοδοξίες να υποδέχεται τη πρωτοπόρο Καβάλα και να επιστρέφει στην δράση μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας αφού είχε αναβληθεί ο αγώνας της περασμένης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό. Πρόκειται για ματς – κλειδί για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είναι σαφώς πιο… στριμωγμένοι αφού έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να πλησιάσουν στις πρώτες θέσεις. Η Καβάλα από την άλλη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν καταφέρει να περάσει και από τη Λευκάδα τότε θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την άνοδο. Η Δόξα θα έχει για πρώτη φορά στη σύνθεση της τον νεοαποκτηθέντα Αλέξη Κυρίτση, ενώ εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Μουρατίδης (κάταγμα κόπωσης στο μετατάρσιο) και Βαγενάς. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φιλοξενούμενοι με την συμμετοχή των Καλαμπάκα και Αγγελακόπουλου να είναι αμφίβολη μιας και δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

ΨΥΧΙΚΟ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Το δεύτερο σημαντικό παιχνίδι της κορυφής, ανάμεσα σε ομάδες με κοινό στόχο διεξάγεται στο Ψυχικό. Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το “διπλό” επί του Εθνικού, το Ψυχικό υποδέχεται τον Αρκαδικό και θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες του καλύπτοντας ακόμη περισσότερο χαμένο έδαφος ώστε να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις. Κομβικός αγώνας και για τους Αρκάδες οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία, όμως χρειάζονται μια μεγάλη νίκη για να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να παραμείνουν στο “κόλπο” της ανόδου. Εκτός του μόνιμου απόντα Λάτοβιτς, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα καθώς κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Παπανικολάου ο οποίος ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα όλη την εβδομάδα. Πλήρης θα παραταχθεί ο Αρκαδικός.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Με στόχο να “ρεφάρει” την εντός έδρας ήττα από το Ψυχικό, ο Εθνικός δοκιμάζεται στη Λιβαδειά κόντρα στην τοπική ομάδα. Πολύ δύσκολη αποστολή για τους Πειραιώτες οι οποίοι μετρούν δύο σερί ήττες και καλούνται να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να μείνουν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, κάτι πάντως που δεν αποτελεί αυτοσκοπό… Οι γηπεδούχοι έχουν ένα λόγο παραπάνω να θέλουν τη νίκη, προκειμένου να μείνουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι όπου αυτός που θα επιβάλει τον ρυθμό του θα έχει και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Οριακό ματς στον Λαγκαδά. Τόσο ο τοπικός Ερμής, όσο και ο Φίλιππος Βέροιας προέρχονται από πικρές εντός έδρας ήττες (από Αετό και Ηρακλή αντίστοιχα) και η μεταξύ τους σύγκρουση μοιάζει με τελικό… επιβίωσης. Ειδικότερα οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου γύρου πρέπει να προσθέσουν βαθμούς στο… σακούλι, αλλιώς η αποστολή τους θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη για τη συνέχεια. Παιχνίδι ακατάλληλο για προγνωστικά…

ΑΕΤΟΣ – ΟΦΗ: Στο κλειστό του Στρέφη συγκρούονται ο Αετός με τον ΟΦΗ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα “μονομαχία” με απρόβλεπτη εξέλιξη. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα μετράει τρεις σερί νίκες, με τη τελευταία της επί του Ερμή στον Λαγκαδά να έχει εκτοξεύσει στα ύψη την ψυχολογία της. Στόχος είναι μια τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία η οποία θα εδραιώσει για τα καλά τη θέση της στην μέση της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού. Μοναδικός απόντας από τον Αετό ο τραυματίας Βαγγέλης Μόρφης. Ο ΟΦΗ που παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στα Εξάρχεια καθώς εκτός είναι ο τραυματίας Κιτσούλης, αλλά και ο Ραζής που αποτελεί παρελθόν αφού θα συνεχίσει τη καριέρα του στη Γερμανία. Αμφίβολη και η συμμετοχή του Τρεπάλοβατς

ΛΑΥΡΙΟ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Την επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει το Λαύριο, που υποδέχεται στην έδρα του τον ουραγό Ηλυσιακό. Οι “κυανοκίτρινοι” μετράνε δύο σερί ήττες από Αετό (στο εξ’ αναβολής παιχνίδι) και ΟΦΗ, όμως έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν μόνοι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Ηλυσιακός επιστρέφει στους επίσημους αγώνες μετά από τις 13 Δεκεμβρίου! Στο διάστημα αυτό οι νεαροί παίκτες των “κιτρινόμαυρων”, παρά τα γνωστά προβλήματα συνέχισαν να δουλεύουν σκληρά και όπως συνηθίζουν δεν προτίθενται να παραδοθούν αμαχητί και ας είναι ο αντίπαλος το μεγάλο φαβορί. Ο Ηλυσιακός πάντως θα παραταχθεί αποδεκατισμένος, αφού νοκ – άουτ τέθηκαν οι τραυματίες Φακοπουλίδης (δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως), Ζώρζος (τενοντίτιδα), Νικολακόπουλος (ίωση), ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Περδικάρη (πρόβλημα στο πόδι).

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας Μετς, το Παγκράτι καλείται να ξεπεράσει την απουσία των οπαδών του από τις εξέδρες αλλά και το εμπόδιο του διψασμένου για βαθμούς Ηρακλή. Οι “ροσονέρι” θέλουν το “δίποντο” προκειμένου να φτάσουν τις 7 επιτυχίες στο πρωτάθλημα και να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία τους. Ο “Γηραιός” που θα παραταχθεί πλήρης μετά από πολύ καιρό και με νέο πρόσωπο στο ρόστερ τον νεοαποκτηθέντα Θρασύβουλο Σφέικο, προέρχεται από ένα σπουδαίο “διπλό” στη Βέροια και αναζητά εναγωνίως κι’ άλλους βαθμούς για να τραβηχτεί εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.