Όπως είναι γνωστό η ομάδα του Παγκρατίου είχε πολλά προβλήματα το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να φτιάξει ομάδα την τελευταία στιγμή με μικρό μπάτζετ. Ακόμη ένα εμπόδιο για την ιστορική ομάδα ήταν το γεγονός ότι μερικοί παίκτες όπως ο Τσουργιάννης, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα καθώς είχαν αγωνιστεί με άλλες ομάδες στην πρώτη φάση του Κυπέλλου. Παρά τα θέματα και την ελλιπή προετοιμασία, η αθηναϊκή ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα της Α2, διότι πήρε διπλά σε έδρες όπως του Αμύντα και του Φιλίππου ενώ και τα ματς με Αγρίνιο και Πανερυθραϊκό χάθηκαν στον πόντο.

Οι Παγκρατιώτες μετά την ευρεία νίκη στο Ναύπλιο κόντρα στον Οίακα μετρούν οκτώ σερί ήττες, ενώ δεν έχουν κερδίσει κάποιον αγώνα στο 2022. Συγκεκριμένα το σύνολο του Γιαννόπουλου είχε κακή εικόνα σε αρκετές αναμετρήσεις, σε παιχνίδια όμως που ήταν εκ προοιμίου δύσκολα. Παρόλα αυτά τους Ροσονέρι τους πόνεσαν περισσότερο οι ήττες κόντρα στο Αγρίνιο και τον Πανερυθραϊκό. Ειδικότερα κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι, που το Παγκράτι ήθελε κι έπρεπε να κερδίσει, ωστόσο οι Αιτωλοακαρνάνες ήταν αυτοί πανηγύρισαν αυτό το μεγάλο διπλό. Έτσι η αθηναϊκή ομάδα βρέθηκε δύο νίκες πίσω από τους Αγρινιώτες, την ώρα που κουβαλάει και δύο ήττες από τους Πράσινους. Στην συνέχεια ήρθε ακόμη ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τον Πανερυθραϊκό και μάλιστα με κάτω τα χέρια, με συνέπεια οι Παγκρατιώτες να γνωρίζουν δεύτερη ήττα από το σύνολο του Χουχουλή, κάτι που ενδέχεται να είναι καταστροφικό, αφού δεν είναι απίθανο οι δύο σύλλογοι να συναντηθούν στα play-out.

Πλέον οι Ροσονέρι βρίσκονται στην 13η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 4-16 και με τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει δύσκολο να ξεκολλήσουν από αυτή. Σε περίπου μια εβδομάδα το Παγκράτι υποδέχεται τον Φίλιππο κι έχει μια ευκαιρία να πάρει μία νίκη ψυχολογίας αλλά κι ουσίας, αφού σε περίπτωση επικράτηση του θα κάνει το 2-0 κόντρα στους Ημαθιώτες, έστω κι αν φαντάζει δύσκολο να συναντηθούν στα play-out. Πάντως είναι αρκετά περίεργη η άσχημη πορεία των Ροσονέρι, αν αναλογιστούμε ότι έχουν στο δυναμικό τους τον κορυφαίο σκόρερ της κατηγορίας Βασίλη Σταυρακούκα. Παρόλα αυτά η ιστορική ομάδα στις τελευταίες αναμετρήσεις χωλαίνει επιθετικά, διότι πέραν του αγώνα με το Αγρίνιο στις υπόλοιπες αναμετρήσεις πετυχαίνει κάτω από 70 πόντους (62 με Ερυθραία, 64 με Καρδίτσα, 61 με Κόροιβο, 57 με Αμύντα). Αναμφίβολα, για να βελτιωθεί η επιθετική λειτουργία πρέπει να ανεβάσει στροφές ο κοινοτικός της ομάδας Nikolic, που σκοράρει 9,7 πόντους με 17% τρίποντο και και 47% δίποντο. Γενικότερα οι Παγκρατιώτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με την παραμονή αυτήν την στιγμή να αποτελεί μια πολύ απαιτητική πρόκληση.