Το βράδυ του Σαββάτου (26/3), ο ΑΟ Παγκρατίου κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο σερί νικών του τη φετινή χρονιά περνώντας από την έδρα της αδύναμης και ακόμα δίχως επιτυχία Δάφνης Δαφνίου με 80-63, φτάνοντας ουσιαστικά σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα αναφορικά με το μέλλον του στην Α2 Ανδρών.
Και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του δεν ήταν άλλος -για άλλη μια φορά- από τον Βασίλη Σταυρακούκα, που πήρε από το χέρι την ομάδα του και της χάρισε ένα καίριο ροζ φύλλο αγώνα, που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό φυσικά με το στραβοπάτημα του ΑΟ Αγρινίου στα Σεπόλια ενάντια στον ΑΟ Τρίτωνα.

Ο νεαρός γκαρντ ήταν προφανώς εκ νέου ο πρώτος σκόρερ των νικητών σταματώντας στους 24 πόντους με 7-11 δίποντα (64% ευστοχία), 1-5 τρίποντα (20% ευστοχία) και 7-10 βολές (70% ευστοχία), με τον ίδιο να πετυχαίνει 0.7 πόντους ανά λεπτό, 1.5 πόντους ανά σουτ αλλά και 1.1 πόντους ανά επίθεση (σουτ + βολές), όντας φυσικά εξαιρετικός ξανά σε αυτό το φάσμα του παιχνιδιού.

Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, με την κύρια διαφορά να γίνεται φυσικά στη δημιουργία του, με τον Σταυρακούκα να γράφει 6 τελικές πάσες -επίδοση που είναι η κορυφαία στην καριέρα του-, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως συμμετείχε αφενός στα 14 από τα 27 καλάθια του συλλόγου του (στο 52% τους δηλαδή) και αφετέρου από 36 μέχρι 42 πόντους της!
Για την ιστορία δε, αξίζει να αναφερθεί πως στο εν λόγω νούμερο αναφορικά με τις ασίστ του έχει φτάσει αθροιστικά ακόμα 2 φορές στην καριέρα του (φέτος κόντρα σε Οίακα και Αγρίνιο), ενώ στα τελευταία 5 ματς μετράει 4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Μέχρι τότε;
Μόλις 2…

Αναλυτικά οι ασίστ του σε αυτό το διάστημα:

  • 6 με Δάφνη
  • 5 με Φίλιππο Βέροιας
  • 2 με Πανερυθραϊκό
  • 6 με Αγρίνιο
  • 3 με Καρδίτσα

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και η τρομερή του ευστοχία από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ σε αυτό το κρεσέντο αγώνων, με τον 21χρονο αρχισκόρερ της λίγκας να αριθμεί 24 πόντους με 25-53 δίποντα (47% ευστοχία), με 15-35 τρίποντα (43% ευστοχία) αλλά και με 30-36 από τη γραμμή των βολών (3% ευστοχία) -με το Παγκράτι του 36% επιτυχίας στις αναμετρήσεις του να δίνει τη θέση στο 40% επιτυχίας σε αυτό το διάστημα!
Φυσικά, ανάμεσα σε αυτά τα ματς υπάρχει και το επικό career high του της τάξης των 36 πόντων κόντρα στο Αγρίνιο, το οποίο μάλιστα προήλθε λίγες μόλις μέρες μετά τους μόλις 2 πόντους με 1-12 σουτ κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας...