Ήττα- μαχαιριά γνώρισε το Σάββατο (5/3) το Παγκράτι από το Αγρίνιο στο Μετς για την Α2 Ανδρών, με αποτέλεσμα η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να κάνει το 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να βυθίσει περαιτέρω την ομάδα του κόουτς Γιαννόπουλου. Για τους ροσονέρι ήταν μια καλή ευκαιρία σήμερα, ούτως ώστε να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο 2022, ωστόσο δεν τα κατάφεραν αν κι είχαν τον ηγέτη τους Βασίλη Σταυρακούκα σε οργιώδη κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο 20χρονος γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ομάδας του κόουτς Διαμαντάκου, αφού σημείωσε 36 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (6/7 βολές, 9/10 δίποντα ,4/9 τρίποντα σε 35:39). Έτσι προσέθεσε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση στο παλμαρέ του για την φετινή σεζόν, στην οποία έχει κάνει το step up με τον μέσο όρο των 18,3 πόντων. Παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του σε πόντους για φέτος, αφού 36 είχε πετύχει και στην επιβλητική νίκη του Παγκρατίου κόντρα στον Οίακα με 77-122 στις 22/12/21.

Αναμφίβολα οι άνθρωποι του Παγκρατίου μπορούν να ελπίζουν σε άμεση επιστροφή της νίκες, αν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό. Βέβαια το σύνολο του Γιαννόπουλου βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αν αναλογιστούμε ότι έχει το εις βάρος του 2-0 από τον Αγρίνιο, ενώ έχει ηττηθεί και από τον Πανερυθραϊκό στην έδρα του. Το μόνο θετικό είναι ότι οι ροσονέρι έχουν πάρει διπλό κόντρα στον Φίλιππο, τον οποίο υποδέχονται σε δύο αγωνιστικές.

Γενικότερα η ιστορική ομάδα της Αθήνας μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος κι αναμφίβολα θα χρειαστεί να έχει τον Βασίλη Σταυρακούκα σε αυτή την φόρμα, με στόχο να έχει ουσιαστικές ελπίδες παραμονής στα play-out.