Η ΑΕΚ αναζητεί βασικό άσσο και βασικό σέντερ. Περιμένει ταυτόχρονα την ενδεχόμενη τροποποίηση του κανονισμού της ΕΟΚ, ώστε να μετατραπεί η “εξίσωση” από 8 (άνω των 22 ετών) + 2 (22 και κάτω) + 2 (20 και κάτω), σε 9+3.

Αν τα δεδομένα μείνουν ως έχουν –αν και οι ανατροπές είναι συνεχείς στο δύσμοιρο μπάσκετ- τότε επανέρχεται στο προσκήνιο η λύση Σπύρου Παναγιωταρά (20 χρ., 1μ90) για την θέση του Βαγγέλη Τζόλου, ο οποίος φέρεται να “θυσιάσθηκε” εξαιτίας της παρουσίας των συνομηλίκων του, των 22χρονων Παπαδιονυσίου και Παπαντωνάκου στο ρόστερ.

Ο Παναγιωταράς είναι εξ εκείνων, που έχουν “κερδίσει πόντους” στα δοκιμαστικά του Βαγγέλη Ζιάγκου. Η ΑΕΚ εξετάζει πράγματι την (δύσκολη) περίπτωση του Μιχάλη Καμπερίδη (18 χρ., 2μ04) για τον οποίο ερίζουν αρκετές ΚΑΕ! Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός του Μανδραϊκού καλοβλέπει την περίπτωση της ΑΕΚ. Υπάρχει θέμα Γιώργου Παπαδιονυσίου (17 χρ., 1μ88); Υπάρχει; Ο ταλαντούχος διεθνής γκαρντ του Δούκα αναζητεί, πάντως, ομάδα στην οποία να έχει χρόνο συμμετοχής.

Σημειώστε κι αυτό: Ο Βαγγέλης Κουκουράβας τέθηκε μεν ουσιαστικά εκτός ΑΕΚ, αλλά δεν θα πρέπει να αποτελέσει είδηση το ενδεχόμενο να στραφεί εκ νέου ο Ζιάγκος σε δίδυμο Φαλέκα-Κουκουράβα στον “άσσο”. Η έρευνα αγοράς συνεχίζεται, αλλά είναι μια σκέψη το παραπάνω στην περίπτωση, που δεν υπάρξει εναλλακτική. Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ ήθελε, αλλά έχασε τους Γκίκα-Νίκου-Κουμπούρα, που επέλεξαν την Α1, ενώ απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Φίλιππο Μοσχοβίτη, που θέλουν Ψυχικό και Φίλιππος Βέροιας.