Έπειτα από μία τετραετία στις ΗΠΑ με το Hillsborough Community College και το Norfolk State, η ώρα της επιστροφής στην Ελλάδα έφτασε για τον Στράτο Καλογερία. Ο 23χρονος σέντερ επέλεξε λοιπόν τον Πανερυθραϊκό, προκειμένου να αρχίσει την επαγγελματική καριέρα του.

Ο Καλογερίας θα ενταχθεί στο μακρόπνοο πλάνο ανάπτυξης του Πανερυθραϊκού, προσθέτοντας έναν ακόμα νεαρό αθλητή στη λίστα με τους παίκτες που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση του Πανερυθραϊκού:

«Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Στράτου Καλογερία, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα μας από την προσεχή Αγωνιστική Περίοδο, έπειτα από 4 χρόνια Κολεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ!

Ο 23χρονος σέντερ/φόργουορντ (2,08μ.) ξεκίνησε το μπάσκετ 7 χρονών από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου αγωνίστηκε μέχρι και το Εφηβικό Τμήμα. Πρώτη του εμπειρία σε επίπεδο Ανδρών ήταν με τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας, τη σεζόν 2015-2016, πανηγυρίζοντας μάλιστα το Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής (2ος Όμιλος) και την Άνοδο στην Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου. Η επόμενη χρονιά (2016-2017) βρήκε τον Καλογερία στον ιστορικό Ιωνικό Νικαίας (Β’ Εθνική), ενώ το καλοκαίρι του 2017 έρχεται η πρόκληση των ΗΠΑ, συνδυάζοντας σπουδές και μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο νεοαποκτηθείς ψηλός του Πανερυθραϊκού μας βρέθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου έλαβε υποτροφία από το Hillsborough Community College της Φλόριντα, με το οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Division I του NJCAA (National Junior College Athletic Association), σημειώνοντας στη Sophomore σεζόν του 7,3 πόντους και 9,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σε 31 παιχνίδια (τα 28 ως βασικός). Μάλιστα, αναδείχθηκε και 2ος καλύτερος ριμπάουντερ και μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις του στη Φλόριντα, επιβραβεύτηκαν με ακόμη μία υποτροφία από Κολέγιο του NCAA αυτή τη φορά και συγκεκριμένα από το Norfolk State University, όπου παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια (2019-2021), ζώντας και την μοναδική εμπειρία του «March Madness», της τελικής φάσης του Κολεγιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA), τη σεζόν 2020-2021, αφού πρώτα στέφθηκε Πρωταθλητής της Mid-Eastern Conference.

Στράτο, καλώς ήρθες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και ΜΑΖΙ θα πάμε ακόμη ψηλότερα!».