Η είδηση της απόσυρσης του Λουκά Γιαουρτόγλου από το μπάσκετ δεν ήταν η μόνη που ανέκυψε από την Buzzer Beater Day της περασμένης Κυριακής (5/6) στη Νέα Ερυθραία. Στα… ψιλά πέρασε και μία άλλη: Ο Ηλίας Μωραΐτης θα φοράει και την επόμενη χρονιά τη φανέλα του Πανερυθραϊκού. Έστω και διαφορετικό νούμερο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ολοκλήρωση της αθλητικής χρονιάς 2021-22 ο 21χρονος πόιντ γκαρντ χρίστηκε ως ο διάδοχος του Γιαουρτόγλου από τον ίδιο τον βετεράνο, πλέον, άσο, ο οποίος του παρέδωσε μάλιστα και τη φανέλα με το Νο. 10, την οποία θα φοράει την επόμενη χρονιά -αλλάζοντας από το Νο. 5.

Ο Μωραΐτης ήταν ένας από τους πολλούς νεαρούς παίκτες που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά στην εξαιρετική πορεία του Πανερυθραϊκού στο πρωτάθλημα της Α2, ειδικά στο 2ο γύρο. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα όντας 1ος σε κλεψίματα σε όλη την Α2 με 56 και ήταν ακόμα 3ος σκόρερ στον Πανερυθραϊκό με 9,0 πόντους κατά μέσο όρο και 3ος πασέρ με 3,1 ασίστ ανά αγώνα.

Η σεζόν 2021-22 ήταν η καλύτερη χρονιά του 21χρονου πόιντ γκαρντ, από τον οποίον ο Πανερυθραϊκός περιμένει ακόμα καλύτερα πράγματα την επόμενη χρονιά…