Ο Άλεξ Βουγιούκας σταμάτησε το μπάσκετ, όχι όμως και τη σχέση του με τον Πανερυθραϊκό. Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Νέας Ερυθραίας, μόλις άρχισε μία νέα συνεργασία με τον παλαίμαχο σέντερ, ο οποίος θα εκπροσωπεί από εδώ και στο εξής τους “κόκκινους” ως πρεσβευτής σε κολέγια των ΗΠΑ.

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε επίσης ότι οι φιλικοί αγώνες με το Ψυχικό (25/9, 17:00) και τον Χαρίλαο Τρικούπη (26/9, 18:00) θα έχουν απευθείας διαδικτυακή κάλυψη μέσω του επίσημου καναλιού του συλλόγου στο YouTube.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Βουγιούκα:

«Σε μία κίνηση που θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση του Οράματος του Συλλόγου και συγκεκριμένα στην έναρξη του Προγράμματος προώθησης νεαρών αθλητών σε αμερικάνικα Κολέγια, που συμμετέχουν στις Division Ι, Division II και Division III του NCAA, προχώρησε ο Πανερυθραϊκός.

Μία νέα συνεργασία ξεκινάει με τον Άλεξ Βουγιούκα, ο οποίος μέσα από τον καινούριο του ρόλο θα εκπροσωπεί τον Πανερυθραϊκό μας, ως Team Ambassador σε Κολέγια των ΗΠΑ.

Ο Άλεξ παρακολούθησε την τελευταία χρονιά του Λυκείου στο Prep School Blair Academy (New Jersey) με αθλητική Υποτροφία. Από εκεί, μεταπήδησε στο Marist College (New York) ως πρωτοετής και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στο University of Texas at San Antonio, όπου και αποφοίτησε με πτυχίο στα Οικονομικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αγωνίστηκε με τις αντίστοιχες ομάδες των Πανεπιστημίων στο Πρωτάθλημα του NCAA, στην Division I. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο, τόσο σε επαγγελματικές, όσο και σε ερασιτεχνικές ομάδες, για 9 χρόνια. Τις τελευταίες 2 σεζόν αποτέλεσε βασικό μέλος του Πανερυθραϊκού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και την Άνοδο στην Α2, αλλά και στην κορυφαία σεζόν στην ιστορία της ομάδας μας, με τη συμμετοχή της στα Play-Offs Ανόδου της Α2.

Με τη συνδρομή του Άλεξ Βουγιούκα ως Team Ambassador, ο Πανερυθραϊκός θα γίνει πιο εξωστρεφής και θα διευρύνει τους ορίζοντές του. Επιθυμία μας είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές μας να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα σε υψηλό επίπεδο, συνδυάζοντάς την με πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό».

Το σημερινό φιλικό με το Ψυχικό μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ…