Όταν μπαίνεις σε ένα πρωτάθλημα με στόχο την άνοδο και έχεις ρεκόρ 1-4 έπειτα από πέντε αγωνιστικές, τότε δεν είναι δύσκολο να αρχίσουν οι τριγμοί. Κάθε άλλο. Ο Χαρίλαος Τρικούπης τα πέρασε όλα αυτά. Και τα άφησε πίσω του.

Μετά τη νίκη της περασμένης Τετάρτης (23/2) στο Ναύπλιο, η ομάδα του Μεσολογγίου αριθμεί πλέον έξι νίκες στη σειρά και για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα της Α2, βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Οι σκέψεις… παραμονής έχουν φύγει προ πολλού στον Χαρίλαο Τρικούπη, όπου το μόνο που σκέφτονται πλέον είναι τα playoffs και το πλεονέκτημα έδρας σε αυτά.

«ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

«Η ομάδα παίζει πλέον αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Όταν έχεις ξεκινήσει τόσο άσχημα το πρωτάθλημα, σου μπαίνουν ακόμα και σκέψεις για την παραμονή στην κατηγορία. Ίσως είναι υπερβολή αυτό (σ.σ. να σκέφτονται την παραμονή), αλλά περνούσε ακόμα και αυτό από το μυαλό μας στο ξεκίνημα», λέει στο basketblog.gr ο Στάθης Παπαδιονυσίου, πρώτος σκόρερ της ομάδας στο παιχνίδι της Τετάρτης (23/2) στο Ναύπλιο και MVP ολόκληρης της 18ης αγωνιστικής της Α2 βάσει ranking (+37).

Τι άλλαξε όμως;

«Δεν έχω καταφέρει ακόμα να προσδιορίσω τους λόγους. Ίσως να μας πείσμωσε και το κακό ξεκίνημα. Πάντως η ομάδα σίγουρα δεν έδεσε από την αρχή. Η αλλαγή προπονητή φέρνει έτσι κι αλλιώς νέο αέρα. Έγιναν και δύο αλλαγές παικτών με διαφορετικούς ρόλους. Ο Γιάννης (σ.σ. Σαχπατζίδης) προσαρμόστηκε γρήγορα σε όλα, αφού ξέρει καλά την ομάδα, τη νοοτροπία. Ο Στεν (σ.σ. Σοκ) από τις πρώτες προπονήσεις κούμπωσε πολύ καλά, κάνει τα απλά πράγματα», εξηγεί ο 30χρονος φόργουορντ.

«ΒΡΗΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

«Φταίει σίγουρα και το δύσκολο πρόγραμμα. Κάποια στιγμή είπαμε στην ομάδα ότι ο 2ος, πρέπει να είναι ο γύρος μας. Ξέρουμε ότι πολύ δύσκολα κάποιος θα προλάβει την Καρδίτσα για την πρώτη θέση. Θέλουμε όμως πλέον να μπούμε στα playoffs και θα παλέψουμε για το πλεονέκτημα έδρας», συνεχίζει ο Παπαδιονυσίου, που αισθάνεται και ο ίδιος πλέον πολύ καλύτερα στην ομάδα του Μεσολογγίου, σε σχέση τουλάχιστον με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω καλύτερα και στο ρόλο που έχω στην ομάδα και σωματικά. Στην αρχή του πρωταθλήματος δεν ήμουν καλά. Είχα ταλαιπωρηθεί πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα είχε αργήσει να τελειώσει, ήμουν τραυματίας, κόλλησα δύο φορές κορονοϊό. Δεν ήμουν 100%. Τώρα είμαι καλά και επιπλέον βρήκα καλύτερα το ρόλο μου στην ομάδα με τον κόουτς Μούτσιο».

Μαζί με τον Χαρίλαο Τρικούπη ανεβάζει στροφές και ο 30χρονος σμολ φόργουορντ. Όψι απαραίτητα σκοράροντας. Στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει 14 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,5 κλέψιμο και 1 κόψιμο κατά μέσο όρο. Πριν από δύο ημέρες έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Α2 (31), έχοντας επίσης 13/17 σουτ. Όλα αυτά βέβαια είναι αριθμοί. Αυτό που τον απασχολεί είναι η άνοδος στην Basket League. Και αν είναι δυνατόν, να παίξει του χρόνου στην 1η κατηγορία με τον Χαρίλαο Τρικούπη…

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΗΝ BASKET LEAGUE ME TON ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ»

«Συμβαδίζουν με την ομάδα οι φιλοδοξίες μου. Θα ήθελα να κάνω αυτό που δεν έκανα την πρώτη χρονιά, δηλαδή να ανέβω ξανά στην Basket League (για 3η συνεχόμενη χρονιά), αλλά αυτή τη φορά να παίξω με τον Χαρίλαο Τρικούπη. Δεν καίγομαι να παίξω σώνει και καλά στην Basket League με κάποια άλλη ομάδα. Φταίει ο αριθμός των ξένων, αλλά και ο τρόπος που χειρίζονται οι ομάδες τους Έλληνες παίκτες.

Θέλω να παίξω με μία ομάδα που θα μπορέσει να μου παρέχει την αναγνώριση και να με αντιμετωπίσει σαν έναν “κανονικό” παίκτη. Ο Χαρίλαος Τρικούπης πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Το θέμα λοιπόν είναι να νιώθω καλά στην ομάδα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε και η Α2 μου αρέσει σαν κατηγορία».