Τα Τρίκαλα κατάφεραν να… σπάσουν το ρόδι κόντρα στην Αγία Παρασκευή και να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία συνοδεύτηκε μάλιστα και από μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Γεγονός όμως που δεν εξαλείφει τον προβληματισμό που επικρατεί για την απώλεια του Γιώργου Λεπενιώτη, ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Θεσσαλοί, ήταν από τις πρώτες ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα σχετικά με τον νέο κανονισμό της ΕΟΚ για την υποχρεωτική παρουσία στην δωδεκάδα τριών αθλητών κάτω των 22 ετών (αρχικά ήταν τέσσερις, αλλά στη πορεία μειώθηκαν).

Λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος οι φωνές τους δικαιώθηκαν, καθώς έχασαν ένα από τα βασικά τους στελέχη λόγω τραυματισμού και πλέον δεν μπορούν να καλύψουν το κενό του. Ο Γιάννης Τζήμας εξέφρασε για ακόμη μια φορά τα έντονα παράπονα του για το νέο κανονισμό, αφού πρώτα αφιέρωσε τη πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα στον άτυχο Γιώργο Λεπενιώτη:

Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη από όλους μας στον Γιώργο. Δυστυχώς είμαστε λίγοι, με πολλά προβλήματα τραυματισμών και… πονεμένοι. Τα νέα παιδιά της ομάδας βοηθάνε, όμως θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Με σωστή και πολύ δουλειά πιστεύω ότι το χρόνου θα είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα“, τόνισε ο Θεσσαλός προπονητής και πρόσθεσε:

“Δυστυχώς η υγεία, είναι αυτή που καθορίζει την κατάσταση της ομάδας. Ο κανονισμός του “9 – 3”, (σ.σ. εννέα “μεγάλοι” και τρεις “μικροί” στο ρόστερ), αλλοίωσε τα πράγματα. Βλέπουμε ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αγία Παρασκευή, που έχασε τον βασικό της πλέι μέικερ και δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό”.