Κάτοικος Νέας Ερυθραίας θα δηλώνει και στη νέα αγωνιστική περίοδο ο Άλεξ Βουγιούκας. Ο Πανερυθραϊκός τα βρήκε σε όλα με τον Άλεξ Βουγιούκα και ο 31χρονος (2,09μ.) σέντερ υπέγραψε νέο συμβόλαιο και θα παραμείνει στην ομάδα και στη νέα σεζόν.

Ο Αλεξ Βουγιούκας, ο οποίος είναι αδελφός του Ίαν Βουγιούκα, ανδρώθηκε στις Ακαδημίες του Άρη Γλυφάδας. Από εκεί πήγε σε Ηλυσιακό (τμήματα υποδομής) και Πανιώνιο (την τελευταία χρονιά του ως Έφηβος το 2006-2007, συμμετείχε στην ανδρική ομάδα του “Ιστορικού”).

Στην συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ, για να συνδυάσει το μπάσκετ με τις σπουδές. Φοίτησε αρχικά στο Blair Academy (Prep School), ενώ τα τέσσερα επόμενα χρόνια (2008-2012) αγωνίστηκε στην Division I, αρχικά με το Indian Hills (Junior College) ως freshman, μετέπειτα με το Marist College και τέλος με το University of Texas at San Antonio (UTSA) για δύο χρόνια, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος, στην παρθενική συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην Τελική Φάση του NCAA, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές του ως Πτυχιούχος Οικονομικών.

Στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα και πήγε στον Κολοσσό (2012-2013). Από εκεί πήγε σε Ίκαρο Καλλιθέας (2013-2015), Εθνικό (2015-2016), Ιωνικό Νικαίας (2016-2018), Δούκα (2018-19) και από το καλοκαίρι του 2019 είναι στον Πανερυθραϊκό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βουγιούκας… και του χρόνου! 

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Άλεξ Βουγιούκα, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας και στην Α2, την προσεχή αγωνιστική περίοδο!

Ο Άλεξ ήταν ένας απ’ τους βασικούς συντελεστές στη φετινή επιτυχία του Πανερυθραϊκού μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την Άνοδο στην Α2, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Κατηγορίας και καθοριστικό παράγοντα μέσα στη ρακέτα για την ομάδα μας.

Μετά την οριστικοποίηση της ανανέωσής του με τον Πανερυθραϊκό, ο Άλεξ Βουγιούκας, μιλώντας στο www.panerythraikosbc.gr, εξήγησε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεχίσω και φέτος στον Πανερυθραϊκό. Παρά τις δύσκολες εποχές που περνάμε, ο Σύλλογος συνεχίζει να εκπέμπει επαγγελματισμό, οργάνωση και σοβαρότητα. Καλή χρονιά να έχουμε με Υγεία, χωρίς τραυματισμούς και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της!».