Ως την δυσκολότερη σεζόν στα όσα χρόνια υπηρετεί το Παγκράτι, χαρακτήρισε την φετινή, ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Παπακυριάκης. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, στάθηκε στην σημαντική συμβολή του Νίκου Μπογονικολού και στη αυταπάρνηση των παικτών και προπονητών, οι οποίοι και πέτυχαν την παραμονή στην κατηγορία, κόντρα σε αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Παγκράτι παραμένει σε δύσκολη θέση και ότι πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.
“Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα η δυσκολότερη που έχω βιώσει στα 14 χρόνια που βρίσκομαι ως παράγοντας στο Παγκράτι. Αν και σχεδιάστηκε σωστά από οικονομοτεχνική άποψη με γνώμονα την προσθήκη του Νίκου Μπογονικολού στο αγωνιστικό κομμάτι και την βεβαιότητα που μας έδιναν οι προύχοντες της πολιτείας ότι θα λαμβάναμε την επιχορήγηση οπότε και θα εξοφλούσαμε τα χρέη μας, με συνέπεια ο ΑΟΠ την επόμενη χρονιά να είναι το πιο υγιές σωματείο κι έτοιμο να διεκδικήσει με υγεία μεγάλα πράγματα, στην πράξη δεν λειτούργησε τίποτα σχεδόν από ότι σχεδιάστηκε.

Πριν δύο μήνες η ομάδα ήταν κατεστραμμένη οικονομικά, όλοι εμείς εξουθενωμένοι, μαραζωμένοι, φευγάτοι, και πάνω απ’ όλα ανυπόληπτοι ενώ η ομάδα αποψιλωμένη από τους γνωστούς ριψάσπιδες, φάνταζε σαν περιοδεύων θίασος“, τόνισε ο πρόεδρος των “ροσονέρι” και συνέχισε: “Τα εναπομείναντα παιδιά, οι προπονητές τους και οι γνωστοί που παρέμειναν κοντά, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Φυσικά και ο Νίκος Μπογονικολός, που στη δεδομένη στιγμή βοήθησε οικονομικά την ομάδα παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές και μόνον από την τσέπη του χωρίς καμία χορηγία και βοήθεια από κανέναν.

Όλοι μαζί πέτυχαν αγωνιστικά κάτι μαγικό. Πολλοί αντίπαλοί μας γιατί το φετινό πρωτάθλημα ήταν αδυσώπητο, προσπάθησαν να σπιλώσουν αυτή την προσπάθεια. Δεν πειράζει. Είμαι βέβαιος ότι και για τη δική τους την ομάδα κάποια στιγμή θα ήθελαν να ζήσουν το ίδιο και τους εύχομαι ολόψυχα να το βιώσουν διότι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ αυτή τη στιγμή και από οιοδήποτε μετερίζι αξίζουν τουλάχιστον τον σεβασμό μας”.

Όσον αφορά στην δύσκολη νέα αγωνιστική περίοδο, ο κ. Παπακυριάκης σχολίασε: “Αυτή την στιγμή παραμένουμε σε πολύ δύσκολη θέση. Και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες. Αν δείξουμε σθένος, ομοψυχία κι αγάπη όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάποια τύχη να τα καταφέρουμε. Είμαι περήφανος που υπηρέτησα μέχρι σήμερα αυτό το σωματείο, γιατί ότι έκανα το έκανα παρέα με πολλούς. Μόνος μου δεν θα έκανα τίποτα. Κι αυτό για μένα είναι πλούτος. Ελπίζω σύντομα να φτάσουμε στην κορυφή της ανηφόρας τόσον εμείς όσο και το μπάσκετ που τόσο αγαπάμε“.