Ήταν από τους καλύτερους παίκτες της αγωνιστικής και με την εξαιρετική του απόδοση οδήγησε τον Αρκαδικό στην πρώτη του φετινή επιτυχία. Ο λόγος για τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη, ο οποίος με την εμπειρία και την ποιότητα του αποτελεί μέχρι στιγμής τον ηγέτη των Αρκάδων, όπως έδειξε και στην αναμέτρηση με τον Κόροιβο.

“Έχουμε ξαναπεί ότι φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική. Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν, πραγματικά κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να νικήσουμε όλες τις δυσκολίες που έχουμε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά το καταφέρνουμε και είναι μια νίκη και πραγματικά επιβραβευόμαστε για την νίκη αυτή. Φέτος έχουμε ένα κοινό σκοπό και αυτό είναι η σωτηρία της ομάδας. Έχω ξαναπεί ότι… πεθαίνουμε μέσα στο γήπεδο, κάτι που πέρυσι πολλές φορές δεν το είχαμε”, τόνισε ο φόργουορντ του Αρκαδικού που είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος (48 π.) και πρόσθεσε:

“Έχουμε ξαναπεί ότι μες την έδρα μας είτε αυτή η ομάδα λέγεται Κόροιβος, είτε λέγεται Ολυμπιακός, το ίδιο θα παλεύουμε εμείς. Είναι το σπίτι μας εδώ πέρα, δεν μπορεί να περάσει κανένας εύκολα από εδώ μέσα. Αυτό είχαμε πει με τα παιδιά στα αποδυτήρια, ότι φέτος σε κάθε παιχνίδι εδώ μέσα, κάθε ομάδα θα περνάει δύσκολα”.

Όσον αφορά στη συνέχεια, ο Γκιζόγιαννης σχολίασε: “Κάθε νίκη στην ομάδα είναι ένα φάρμακο για την ομάδα. Της δίνει μεγάλη ψυχολογία, για να διεκδικήσει τα επόμενα παιχνίδια, όπως το μεγαλύτερο φάρμακο που μπορεί να έχει κάθε ομάδα είναι ο κόσμος της που τον ευχαριστούμε πολύ που έδωσε το παρόν. Η φετινή χρονιά για μένα και για όλα τα παιδιά είναι μια προσωπική εμπειρία.

Για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο, μέσα από αντίξοες συνθήκες του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι αν πετύχουμε τον στόχο μας, θα είμαστε πραγματικοί μάγκες. Αυτός είναι ο σκοπός που κάθισα στην Τρίπολη, ένα προσωπικό στοίχημα…”.