Η Καβάλα ναι μεν ολοκλήρωσε τον 1ο γύρο της Α2 (και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα) τελευταία στη βαθμολογία με απολογισμό 1 νίκη και 12 ήττες, εντούτοις έβγαλε προς τα έξω μία άκρως ενθαρρυντική εικόνα. Αυτό επισήμανε και ο Νίκος Πενταζίδης στις δηλώσεις που έκανε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής.

«Σαφώς υπήρχε ένα φαβορί και αυτό λεγόταν Ολυμπιακός. Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να μπούμε στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα. Έχει ψηλούς που υπερτερούν των δικών μας και μεγάλο πλουραλισμό. Κέρδισε τη μάχη στη ρακέτα, έκανε το παιχνίδι του. Κάποια στιγμή μπήκαμε στο ματς, φτάσαμε να χάνουμε 12-13 πόντους διαφορά, αλλά όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, δυστυχώς η ομάδα μας έχει στην ουσία έξι παιδιά και ξεκινήσαμε και πολύ αργά την προετοιμασία…», είπε αρχικά ο προπονητής της Καβάλας.

«Έχω να πω όμως τα λόγια των άλλων προπονητών, οι οποίοι μετά τα παιχνίδια λένε ότι αυτή η ομάδα δίνει τον καλύτερό της εαυτό και κράτησε τη σημαία της Καβάλας ψηλά. Έχω πάρει από τα παιδιά το 100%, έφτασαν το ταβάνι. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εδώ μέσα χάσαμε όλα τα ματς με μονοψήφιες διαφορές με εξαίρεση το σημερινό. Γενικά έχουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα από την έναρξη του πρωταθλήματος και μετά», συνέχισε ο Νίκος Πενταζίδης, που έκανε στο τέλος και την αποτίμηση της χρονιάς:

«Η χρονιά ξεκίνησε ιδιαίτερα δύσκολα, σταμάτησε απότομα με τον κορονοϊό, ήταν κάτι θλιβερό για όλους και η μεγάλη στενοχώρια για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, είναι ότι στις πιο κάτω κατηγορίες, έμειναν παιδιά και προπονητές χωρίς μεροκάματο. θέλουμε να ισχύει για όλους το ίδιο».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρες τις δηλώσεις στο παρακάτω video: