Κόντρα σε πολλές αντιξοότητες ο Αρκαδικός κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας τη σωτηρία του και μαθηματικά μετά τη νίκη επί του Ηρακλείου.

Μεγάλο μερίδιο στην επίτευξη του στόχου ανήκει ασφαλώς στον προπονητή του Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του:

“Σίγουρα υπήρχε άγχος όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, περισσότερο σας είπα λόγω των ατυχιών. Προχωρήσαμε χωρίς τον Γκόβα, χωρίς τον Πάνου, ο οποίος είναι τραυματίας και λείπει πολύ καιρό. Οι απουσίες κοστίζουν σε φυσική κατάσταση, σε δυνάμεις, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλα αυτά τέλος καλό όλα καλά. Μπορεί να δυσκολευτήκαμε αλλά στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε”, τόνισε ο νεαρός προπονητής και πρόσθεσε:

“Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φετινή προσπάθεια ήταν αντίξοες και δύσκολες. Βέβαια όλα αυτά ισχύουν μέχρι τη στιγμή που μπαίνει μια ομάδα στο παρκέ, είτε για να προπονηθεί είτε για να αγωνιστεί. Εμείς έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε 100% ευχαριστημένοι με το ρόστερ που έχουμε. Και πάλι αν ήμασταν σε θέση να επιλέξουμε παιδιά, τα ίδια παιδιά ακριβώς θα διαλέγαμε. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και για τον στόχο της παραμονής που είχαμε θέσει“.

Όσον αφορά στην επιτυχία του να σώσει την ομάδα, στη πρώτη του χρονιά σαν προπονητής στην Α2, ο Καστρίτης σχολίασε: “Σίγουρα δεν οδήγησα μόνο εγώ την ομάδα στην παραμονή, είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα, τόσο το προπονητικό τιμ, μαζί με τον συνεργάτη μου τον Μπάμπη Αλεξόπουλο όσο και τη διοίκηση.

Πάνω από όλα είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα μαζί με τους παίκτες. Όλοι μαζί σαν Αρκαδικός προσπαθήσαμε και φτάσαμε στην παραμονή, χωρίς να ξεχωρίσει κανένας ούτε πρόεδρος, ούτε προπονητής ούτε κάποιος παίκτης.“.