Αν ένας αθλητής έχει στιγματίσει την πόλη του Ηρακλείου αυτός είναι δεδομένα ο Αλέξης Πετράκης, ο οποίος μετά από ένα χρόνο στον Εργοτέλη επέστρεψε στο Ηράκλειο, ώστε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Ο πολύπειρος και ικανότατος γκαρντ  μίλησε στο kritikobasket.gr, για τη νέα σεζόν που τον βρίσκει ξανά στο Ηράκλειο, για το λόγο που πήγε στους “κυανόλευκους”, ενώ αναφέρθηκε για την περυσινή του ομάδα τον Εργοτέλη, αλλά και για τον ΟΦΗ.. 

-Αλέξη όλες οι ομάδες της πόλης μας ενδιαφέρθηκαν να σε ντύσουν με τα χρώματα της ομάδας τους, αλλά τελικά προτίμησες το Ηράκλειο. Ποιοι είναι οι λόγοι της απόφασής σου αυτής ;
 
Το Ηράκλειο είναι η ομάδα που έχω παίξει τα περισσότερα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ. Η φετινή  θα είναι η ένατη χρονιά μου στην ομάδα! Ξέρω τους ανθρώπους και με ξέρουν πολύ καλά. Η ομάδα βγάζει υγεία και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η Α2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία αλλά με πολύ ποιότητα! Είναι μεγάλο το κίνητρο για μένα να βοηθήσω γιατί τις τελευταίες δυο χρονιές στο Ηράκλειο λόγω του προβλήματος που είχα, δε μπορούσα να βοηθήσω όσο ήθελα. Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά σωματικά. Θεωρώ πως αν η ομάδα καταφέρει να κρατήσει τον κορμό της θα φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο.
 
-Για τον Εργοτέλη, που πέρυσι αγωνίστηκες με επιτυχία τι έχεις να πεις ;
 
Η ομάδα του Εργοτέλη με  βοήθησε πολύ την περασμένη σαιζόν, στο να επανέλθω γιατί μου έδωσε ρόλο πρωταγωνιστή μέσα στο γήπεδο! 
Θεωρώ όμως ότι βοήθησα και εγώ σημαντικά την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά να εκπληρώσει τους στόχους του. 
Τους εύχομαι μια επιτυχημένη χρονιά και φέτος.
 
-Εκτός από αυτές τις δυο ομάδες ενδιαφέρον στην απόκτησή σου έδειξε και ο ΟΦΗ, στον οποίο είχες αγωνιστεί παλιότερα και που φέτος τον βρίσκει ξανά στις Εθνικές κατηγορίες.Η γνώμη σου ποια είναι;
 
Θεωρώ πως είναι ένα μεταβατικό στάδιο για τον ΟΦΗ. Η ομάδα με προσέγγισε πολύ σωστά και επαγγελματικά.Μου έδειξαν ότι έχουν οργάνωση και όραμα που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που ουσιαστικά θέλει να ξανασταθεί στα πόδια της. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν μια καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα.