Παρά τη μεγάλη της προσπάθεια, η Ευρώπη Πευκοχωρίου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κόντρα στον Ηρακλή τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας. Ο Στέφαν Νίκολιτς, εκ των βασικών “εργαλείων” των νεοφώτιστων, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το ματς του περασμένου Σαββάτου αλλά και για το δύσκολο φετινό πρωτάθλημα της Α2:

“Με τον Ηρακλή περιμέναμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα κρίνονταν στο τελευταίο λεπτό. Αμφότερες οι ομάδες είχαν διακυμάνσεις στην απόδοση τους και το ματς ήταν αμφίρροπο. Πρέπει να ξεπεραστεί τάχιστα η ήττα και να μάθουμε  από τα λάθη μας  ώστε να είμαστε  έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι”, τόνισε ο Σέρβος γκαρντ της Ευρώπης και πρόσθεσε:

“Κάθε παιχνίδι είναι καταλύτης που μπορεί να επηρεάσει την πορεία του σωματείου στην κατηγορία. Το μείζον πρόβλημα μας ήταν η έλλειψη χρόνου της κατάλληλης προετοιμασίας της ομάδας για την Α2, καθώς το Πευκοχώρι συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα την καθυστερημένη έλευση παικτών και την μη κατάλληλη προετοιμασία τους και εγκλιματισμού και τα συνακόλουθα αυτών όπως η άμυνα και η επικοινωνία.  Πρωτίστως η άμυνα είναι το κλειδί για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία”.

Τέλος, ο Νίκολιτς σχολίασε: “Η Α2 είναι μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία επειδή πολλές ομάδες έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα ώστε να δημιουργήσουν όσο πιο ποιοτικά ροστερ μπορούν για να ανέβουν στην Α1. Επίσης η διαδικασία των playoffs και playouts ανεβάζει τον πήχη στο εν λόγω πρωτάθλημα ακόμα περισσότερο. Δικός μας στόχος είναι η παραμονή στην Α2 και η περαιτέρω εξέλιξη της”.

photo: Δημήτρης Τρασάνης – Στα Γήπεδα της ΕΣΚΑ-Η