Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Μετά την αναβολή της συνάντησης μεταξύ Φάρου και Ηρακλείου, όπως και του ματς Καβάλα-Δούκας, το “ποδαρικό” για το 2017 θα γίνει απόψε με τους πρωτοπόρους να δοκιμάζονται σε δύσκολες έδρες, σε ιδιαίτερα… πονηρά παιχνίδια. Αναλυτικά:

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Δύσκολη αποστολή περιμένει τον πρωτοπόρο. Οι “κυανέρυθροι” δοκιμάζονται στο κλειστό της Τρίπολης κόντρα στον απαλλαγμένο από άγχος Αρκαδικό και καλούνται να συνεχίσουν την αήττητη πορεία τους. Τέτοια παιχνίδια μετά από μια μεγάλη διακοπή πρωταθλήματος ελλοχεύουν πάντα παγίδες, όμως οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου είναι αρκετά έμπειροι και έχουν και σε αυτό το παιχνίδι τον πρώτο λόγο. Ο Αρκαδικός δεν έχει τη πίεση του “πρέπει” και με τη βοήθεια της έδρας θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους Νεοσμυρνιώτες.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Με στόχο να ξεκινήσει με το… δεξί το νέο έτος, ο Ηρακλής δοκιμάζεται στο κλειστό του Αστακού σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι. Ο Αίολος είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και στην έδρα του παραμένει μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη. Προβλέπεται ένα “κλειστό” παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΑΕΛ: Ενισχυμένοι με τον Δίπλαρο που επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά την περιπέτεια της υγείας του, οι Μαχητές υποδέχονται στα Πεύκα την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε προγνωστικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται ισχυρή στην έδρα της και θα “χτυπήσει” με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα καθώς “διψάει” για βαθμούς που θα τον απομακρύνουν από τις επικίνδυνες θέσεις. Η ΑΕΛ που θα παραταχθεί και αυτή πλήρης, αποτελεί από τις ευχάριστες εκπλήξεις φέτος και με νίκη θα εδραιωθεί στη πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Παραδοσιακό Αθηναϊκό ντέρμπι στο κλειστό του Υμηττού, ανάμεσα σε Αμύντα και Παγκράτι. Αμφότεροι “διψούν” για τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Αμύντας για να σταθεροποιηθεί στις θέσεις ασφαλείας και οι “ροσονέρι” για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και με τη πρώτη εκτός έδρας νίκη να βάλουν βάσεις για τη σωτηρία τους. Αμφίβολη από πλευράς γηπεδούχων είναι η συμμετοχή του τραυματία Μανσαράι, ενώ το Παγκράτι θα παραταχθεί χωρίς τον Μπουρδάνο που έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι και στα Βόρεια Προάστια και στο κλειστό του Χολαργού. Η ομώνυμη ομάδα καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πλησιάσει στις θέσεις των πλέι οφ, εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Από την άλλη, το Ψυχικό που βρίσκεται σε αναζήτηση ξένου παίκτη θα παλέψει κόντρα σε αρκετά προβλήματα για μια νίκη που θα ισοδυναμεί με υπέρβαση. Οι Αχής, Σακελλαρίου (τραυματίες) και Νίκου (πυρετό) είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

ΓΣΛ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Τέλος, στη Λάρισα ο Γυμναστικός υποδέχεται τον Εθνικό, με τους φιλοξενούμενους να είναι το φαβορί. Οι Θεσσαλοί παραμένουν στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας και τέτοια παιχνίδια στο γήπεδο τους είναι υποχρεωμένοι να τα “χτυπήσουν”, όμως η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι Πειραιώτες καλούνται να δείξουν ότι δεν επηρεάστηκαν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και να δώσουν συνέχεια στην ανοδική τους πορεία.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 22 11-0*

2. ΗΡΑΚΛΗΣ 21 10-1*

3. ΔΟΥΚΑΣ 20 9-2*

4. ΑΕΛ 19 7-5

5. ΦΑΡΟΣ 18 7-4**

6. ΕΘΝΙΚΟΣ 18 7-4*

7. ΑΙΟΛΟΣ 17 6-5*

8. ΨΥΧΙΚΟ 17 5-7

9. ΚΑΒΑΛΑ 16 4-8

10. ΑΜΥΝΤΑΣ 16 4-8

11. ΧΟΛΑΡΓΟΣ 15 4-7*

12. ΓΣΛ 14 2-10

13. ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 14 4-6**

14. ΜΑΧΗΤΕΣ 14 4-6**

15. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 14 3-8**

16. ΠΑΓΚΡΑΤΙ 12 2-8**

*Ένα ματς λιγότερο.

**Δυο ματς λιγότερα.

 

Το σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής κοι οι διαιτητές (Σάββατο 7/1)

ΔΑΚ Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Ηρακλής Ανδρικόπουλος-Θεονάς-Καρδαρης

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-ΑΕ Λάρισας Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θ.

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Δούκας Λόρτος-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Παγκράτι Μπίκας-Θεοδωρόπουλος-Γιακείμη

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Ψυχικό Καλδίρης-Σκούτας-Καλογερόπουλος Φ.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Πανιώνιος Παντελίδης-Δαρλαμήτσος-Κοτσιμπός

Νεάπολης Λάρ. 15.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Εθνικός Πουρσανίδης Κ.-Τζίμα-Τζιοπάνος