Μετά και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής, ο Εθνικός που επικράτησε του Ηρακλή και επέστρεψε στις νίκες, βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Γεγονός που κάθε άλλο παρά ζαλίζει τους Πειραιώτες οι οποίοι αποφεύγουν όπως ο… διάολος το λιβάνι τις θριαμβολογίες και τα μεγάλα λόγια. Από την επομένη του αγώνα με τον “Γηραιό”, τόσο η διοίκηση των νεοφώτιστων όσο και ο κόουτς Μάριος Γούναρης ξεκίνησαν μια προσπάθεια “προσγείωσης” των παικτών, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν χωράνε υπερβολικοί ενθουσιασμοί και πανηγύρια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ιθύνοντες των “κυανόλευκων” δεν θέλουν ούτε κουβέντα να κάνουν περί ανόδου… Η ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της σωτηρίας είναι αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπορεί να είναι άπειροι στην Α2, όμως βλέποντας το πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα καταλαβαίνουν ότι με ένα αρνητικό σερί μπορεί εύκολα να ανατραπεί η κατάσταση προς το χειρότερο. Άλλωστε τα αριθμητικά δεδομένα για τη παραμονή είναι διαφορετικά φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς μπορεί να μην φτάσουν οι 10 νίκες. Ο Εθνικός έχει κάνει αναμφίβολα ένα τρομερό ξεκίνημα στη πρώτη του σεζόν στη κατηγορία, μετρά 7 επιτυχίες όμως μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή ο βασικός στόχος του δεν πρόκειται να αλλάξει. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο basketblog o αντιπρόεδρος των Πειραιωτών Μάνος Παγώνης: “Εμείς εξακολουθούμε να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Αυτό που προέχει στη παρούσα φάση είναι να εξασφαλιστεί γρήγορα η σωτηρία και να καθιερωθεί η ομάδα στην Α2 κατηγορία”.

Από σήμερα η προσοχή του Μάριου Γούναρη και των παικτών του στρέφεται στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Παγκράτι, με τη προετοιμασία να ξεκινά σήμερα το απόγευμα. Ο Κώστας Τζιάλας που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Ηρακλή λόγω ενοχλήσεων στο πόδι αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ μιας και η περίπτωση του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.