Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 φαντάζει και φέτος το πλέον ανταγωνιστικό στα εθνικά πρωταθλήματα, με ιστορικά σωματεία αλλά και νεότερα, να ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση των δύο χρυσοφόρων εισιτηρίων που θα οδηγήσουν στην Betshop.gr Basket League. Φυσικά δεν έχει λιγότερο ενδιαφέρον και η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, σε ένα πρωτάθλημα που κρίνεται ως το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών σε κομβικές θέσεις της βαθμολογίας.

Φυσικά, υπάρχουν οι ομάδες που με τις εμφανίσεις τους στο Κύπελλο Ανδρών αλλά και τις μετεγγραφές που πραγματοποίησαν το καλοκαίρι, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για τη μάχη της ανόδου. Ο Ιωνικός Νικαίας μπορεί να ηττήθηκε στο Κύπελλο από τον Ιπποκράτη Κω και μάλιστα εντός έδρας, όμως θεωρείται μία από τις ισχυρότερες, αν όχι η ισχυρότερη, ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας διατηρήσει το βασικό κορμό και προσθέτοντας παίκτες επιπέδου Basket League.

Ο Ιπποκράτης Κω από την άλλη κατάφερε να ακουστεί το όνομα του μέσω της πρόκρισης στο Κύπελλο επί του Ιωνικού Νικαίας και με το έμπειρο ρόστερ που διαθέτει, αλλά και τον κόουτς Συμεωνίδη, δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει φέτος μία θέση στα ψηλά στη βαθμολογία.

Αντίστοιχα, το Κύπελλο Ελλάδος αποτέλεσε διαφήμιση και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο οποίος έφτασε μέχρι τη Β’ Φάση και κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ για περίπου ένα ημίχρονο δείχνοντας ότι έχει τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει στην Α2, ενώ μπορεί η ομάδα να είναι… νέα στο μπάσκετ, όμως οι παίκτες που διαθέτει έχουν την απαιτούμενη εμπειρία να βοηθήσουν στο έπακρο την ομάδα.

Η Καστοριά είναι μία από τις ομάδες που μπορεί να μην προχώρησαν στο θεσμό του Κυπέλλου, όμως με τις μετεγγραφές της και την παρουσία του Νίκου Καραγιάννη στην άκρη του πάγκου φαντάζει ως μία ομάδα που θα παλέψει για να πάρει ότι της αναλογεί από το φετινό πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και φέτος οι σταθερές δυνάμεις του πρωταθλήματος, όπως ο Ηρακλής, ο οποίος με τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής, τον Πολυτάρχου και τον Ρουτκάουσκας, θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή του στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Από κοντά και ο Απόλλων Πατρών των πολλών προβλημάτων που δεν λέει όμως να το βάλει κάτω.

Το basketblog.gr δίνει την ευκαιρία στους φίλους της Α2 να δώσουν την απάντηση τους σχετικά με το μεγάλο ερώτημα και της φετινής σεζόν. Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της κατηγορίας;