Πρωί-πρωί… σχεδόν με την δροσιά (αύριο Σάββατο, 10:30) οι παίκτες της ΑΕΚ θα προπονηθούν στη Ζωφριά.

Για τελευταία φορά, ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα. Που δεν είναι καινούριο. Σαν να το έχουμε ξανακάνει (το ερώτημα). Εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, αν ανατρέξει σε πρόσφατα ρεπορτάζ στο basketblog.gr.

Ποιος τολμηρός αλήθεια θα “ποντάρει” με σιγουριά, όταν κι άλλες φορές στο παρελθόν ίσχυσε το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”; Το βέβαιο είναι, ότι οι διοικούντες την Ερασιτεχνική ΑΕΚ βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τους ομολόγους τους στον Απόλλωνα για το κλειστό της Ριζούπολης, που έχει ελλείψεις.

Μπορεί να μετατραπεί όμως σε έδρα, αφού δεν χωρά περισσότερους από χίλιους οπαδούς και είναι σαφώς πιο προσβάσιμο από τη Ζωφριά, αφού βρίσκεται πλησίον του σταθμού του Περισσού και γειτνιάζει με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι “κιτρινόμαυροι” υπεύθυνοι είχαν εντυπωσιαστεί από την παρουσία του κόσμου στην αναμέτρηση της περασμένης περιόδου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αμύντα

Το κλειστό της Ζωφριάς είναι σαφώς πιο λειτουργικό σε όλα τα επίπεδα, μεγαλύτερο σε χωρητικότητα, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σ.σ. φιλοξένησε αγώνες Ευρωλίγκας στο Μπάσκετ και Φάιναλ Φορ Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Βόλεϊ) αλλά “δεν αγαπήθηκε” ποτέ από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Στην παρούσα φάση, έχουν “παγώσει” όμως οι επαφές ανάμεσα στην διοίκηση της ΑΕΚ και τον δήμο Φυλής.

Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι, ότι η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί την Κυριακή για το Λουτράκι, προκειμένου για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Σε ποιο γήπεδο θα προπονηθεί η ΑΕΚ στις 2 ή στις 3 Σεπτεμβρίου; Άγνωστο ακόμα…