Μια “καυτή” δυάδα αγώνων περιμένει τα Τρίκαλα, τα οποία παίζουν ουσιαστικά την άνοδο τους στην Α1, στα παιχνίδια που ακολουθούν με Κόροιβο (εκτός) και Νέα Κηφισιά (εντός).

Οι Θεσσαλοί παρά τα προβλήματα τους, φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις… εσχάτων για την επίτευξη του στόχου τους, με τη προσοχή τους να είναι τώρα στραμμένη στη συνάντηση της Αμαλιάδας.

Ο Γιώργος Φούντας, σε δηλώσεις του στη “Νέα Λέσχη 97.6”, αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό δυσκολίας του αγώνα με τον Κόροιβο:

“Σίγουρα το  παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ομάδα του Κόροιβου είναι πολύ καλή, με έμπειρους παίκτες, ένα καλό ρόστερ και σίγουρα τον πρώτο θέλουν να τον κερδίσουν. Αυτό θέλουν να αποδείξουν και αυτοί, ότι κερδίζουν όλες τις πρώτες ομάδες στην έδρα τους και συν τις ελάχιστες ελπίδες που έχουν στην πορεία του πρωταθλήματος να κατακτήσουν μία θέση που μπορεί να τους ανεβάσει σαν ομάδα στην Α1″,  τόνισε ο έμπειρος γκαρντ των Θεσσαλών και πρόσθεσε:

“Είμαστε μία έμπειρη ομάδα, θέλει προσοχή και υπομονή, ώστε να ακολουθήσουμε όσα μας πει ο προπονητής  και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Σίγουρα το κίνητρο είναι μεγάλο για εμάς. Από κει και πέρα εμείς  κοιτάμε τα παιχνίδια ένα προς ένα, είτε είναι με  τον πρώτο είτε με τον τελευταίο. Είναι πέντε τελικοί. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι πολύ κρίσιμο.

Κερδίζοντας αυτό, στο επόμενο ματς με τη Νέα Κηφισιά, με ένα γεμάτο κλειστό, σίγουρα θα είναι μία ατμόσφαιρα που την έχουμε ζήσει, κόλαση για τους αντιπάλους και θα καταφέρουμε οπωσδήποτε να πάρουμε και με ένα πόντο τη νίκη, για να μπορούμε να πούμε έπειτα ότι είμαστε πιο κοντά από κάθε  άλλη φορά στο στόχο της ανόδου“.

Αναφορικά με το τι θα σημάνει για τα Τρίκαλα η άνοδος στην Α1, ο Φούντας σχολίασε: “Έτσι όπως είναι τα πράγματα θα είναι μία τεράστια επιτυχία. Τα πράγματα είναι δύσκολα γενικά, οικονομικά ακόμη περισσότερα. Έχουμε κάνει όλοι υπομονή και κάνουμε υπομονή μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε τη στήριξη όλων. Δε χρειαζόμαστε πολλά πράγματα, λίγα πράγματα με ελάχιστη συνεισφορά από τον καθένα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο“.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τη προετοιμασία των “κυανέρυθρων” καθώς ο Νίκος Κακλαμάνος έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του και ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα στις πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας ενώ το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Λεωνίδα Τριανταφύλου. Πάντως δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή τους στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι στην Αμαλιάδα.