Πρωτόγνωρες καταστάσεις αναμένεται να ζήσουν στα Πεύκα με την είσοδο του 2016, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που παιχνίδι των Μαχητών θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το Περιστέρι (Σάββατο 9/1), σε μια αναμέτρηση που είναι κομβική και για τις δυο ομάδες, με την διακοπή των εορτών να παίζει πάντα τον δικό της κομβικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Ωστόσο, ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης εκτός από την διακοπή έχει να αντιμετωπίσει και τραυματισμούς, οι οποίοι μόνο ασήμαντοι δεν είναι.

Ο Παύλος Τοπάλης «κληρονόμησε» ένα οστικό οίδημα στον αστράγαλο από το παιχνίδι με τον Δούκα, από το οποίο είχε αποχωρήσει πριν την λήξη του, και ακόμα δεν έχει επανέλθει στις προπονήσεις, συνεχίζοντας ακόμα τις θεραπείες του, και θεωρείται απίθανο να προλάβει το παιχνίδι. Πρόβλημα από το ίδιο παιχνίδι αποκόμισε και ο Σπύρος Λευκαδίτης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην μέση του. Ο 26χρονος φόργουορντ ακολουθεί θεραπείες, και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Καλύτερα είναι τα νέα για τον εξαιρετικό σκόρερ, τον Δημήτρη Γράβα, ο οποίος από αύριο (Τετάρτη 6/1) αναμένεται να μπει σε ρυθμό προπονήσεων, και να ακολουθήσει το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στους κοιλιακούς, και αυτός μετά το παιχνίδι με τον Δούκα. Αντίθετα τα προβλήματα τους ξεπέρασαν οι Νεκτάριος Μάρουσιτς (λουμπάγκο) και Δημήτρης Απιδόπουλος (ενοχλήσεις στο γόνατο), και θα δώσουν το παρών.

Στον τομέα της προετοιμασίας οι Μαχητές έδωσαν δυο φιλικά παιχνίδια με Πευκοχώρι και Φίλιππο Βέροιας, ενώ αύριο (Τετάρτη 6/1) θα δώσουν ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, αυτή την φορά με το Ανατόλια.