Με στόχο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ φουλάρει τις μηχανές του ενόψει του εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με το Λαύριο, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει χαρακτήρα… τελικού. Στο πρόσφατο Δ.Σ., η διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στον Φώτη Τακιανό και τους παίκτες, παρά το πολύ κακό ξεκίνημα (πέντε ήττες σε ισαρίθμους αγώνες) και άπαντες συμφώνησαν να προχωρήσουν ενωμένοι κόντρα στις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Το σύνθημα για την αντεπίθεση, το έδωσε ο τεχνικός των Κρητικών, ο οποίος μίλησε στο “gentikoule.gr“, τόσο για το καθοριστικής σημασίας παιχνίδι που ακολουθεί, όσο και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος ο ΟΦΗ:

“Μετά και από το παιχνίδι στο Παγκράτι, αυτό που προέχει για εμάς είναι να παραμείνει η ομάδα ενωμένη και να μην μας πιάνει πανικός. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια και θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και να βελτιώσουμε την βαθμολογία μας και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή. Σαφώς κάθε αγωνιστική που περνάει δυσκολεύει, το καταλαβαίνω…”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Φώτης Τακιανός και πρόσθεσε:

“Νομίζω πως αν τα δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα δεν έχουμε κάνει ακόμα ήττα η οποία θα πρέπει να μας στεναχωρήσει παραπάνω απ’ ότι πρέπει. Είχαμε 3 εκτός παιχνίδια πολύ δύσκολα, και δύο εντός. Θεωρώ πως από τώρα δηλαδή μετά την 5η αγωνιστική και περνώντας ένα δύσκολο πρόγραμμα θα πρέπει να αντιδράσουμε. Τα παιδιά είναι έτοιμα αρκεί να μην τους πάρει από κάτω ψυχολογικά. Καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια, τους στηρίζουμε όμως στο δια ταύτα θα πρέπει να έρθει και το αποτέλεσμα. Το Σάββατο είναι μια ευκαιρία, να τραβήξουμε μια γραμμή μέχρι την πέμπτη αγωνιστική. Ακολουθεί ένα ματς ζωής και θανάτου και πρέπει να το πάρουμε…”.

Όσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Έλληνας κόουτς υπογράμμισε: “Αν ζούσατε την καθημερινότητα μας θα βλέπατε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε τα παιχνίδια πέρα από το επόμενο Σάββατο. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως η λέξη “δύσκολη” δεν είναι τίποτα, λόγω των προβλημάτων τραυματισμών και των απουσιών“.

Τέλος, ο Τακιανός σχολίασε και τα σενάρια περί αντικατάστασης του σέντερ της ομάδας, Κρουμ Ντοιτσίνοφ: “Ήταν ένα θέμα που μας απασχόλησε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Κάναμε ένα έλεγχο της αγοράς. Αυτή την στιγμή η  ομάδα εκτός από  τα προβλήματα που έχει θέλει να είναι συνεπείς στο οικονομικό κομμάτι. Για να μην δημιουργήσουμε ένα έξτρα πρόβλημα στην ομάδα γιατί μια αντικατάσταση παίκτη θα έχει κάποιο κόστος, αποφασίσαμε να παραμείνει ο Ντοϊτσίνοφ στην ομάδα. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι ο ίδιος ο παίκτης κράτησε τον εαυτό του στην ομάδα με την λογική πως αντέδρασε σωστά σε παρατηρήσεις και κατ’  ιδίαν συζητήσεις που είχα μαζί του.

Το αγωνιστικό του πρόσωπο έχει βελτιωθεί κατακόρυφα. Μας βοηθάει πάρα πολύ, νομίζω για το ότι επενδύσαμε για αυτό τον παίκτη συν ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο το παιδί ανταποκρίνεται αρκετά σε αυτό που θέλουμε να δούμε”. 

  • Μοναδικό ερωτηματικό ενόψει της αναμέτρησης με το Λαύριο είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Καραδολάμη. Ο Έλληνας φόργουορντ κάνει… αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, έτσι ώστε οι Κρητικοί να παραταχθούν πλήρης για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.