Το Παγκράτι θέλει να γυρίσει σελίδα και να μπει σε μια νέα φάση της πολύχρονης ιστορίας του.

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι οικονομικά, όμως οι “ροσονέρι” και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο δείχνουν να έχουν όλη την διάθεση και το μεράκι να ξανακάνουν την ομάδα ανταγωνιστική και κυρίως βιώσιμη. Η πρόσληψη ενός δικού της παιδιού στην άκρη του πάγκου, όπως ο Ντίνος Καλαμπάκος αναδεικνύει την γενικότερη διάθεση που υπάρχει για συσπείρωση όλων όσων αγαπάνε το Παγκράτι.

Με 16 χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Μετς ως παίκτης, ο Καλαμπάκος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ψυχολογία και την φιλοσοφία του ιστορικού συλλόγου. Κάτι που φάνηκε και από τις άκρως ρεαλιστικές δηλώσεις του στο basketblog, όπου υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει πρωτίστως είναι η εξυγίανση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του.

“Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι, καθώς όλες οι ομάδες θα είναι ακόμη πιο πιεσμένες τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό που προέχει για εμάς στο Παγκράτι είναι να κερδίσουμε και πάλι την αξιοπιστία μας και να γίνουμε ανταγωνιστικοί“, τόνισε o Έλληνας κόουτς που θα κάτσει για δεύτερη φορά στον πάγκο των “ροσονέρι”, μετά από το μακρινό 1997 όπου είχε κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής, στο πρωτάθλημα τότε της Γ΄ Εθνικής.

“Ξέρουμε ποιοι είμαστε, που βαδίζουμε και θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε το όνομα του συλλόγου, να βάλουμε τάξη σε όλα τα επίπεδα και να κάνουμε και πάλι το Παγκράτι ελκυστικό στους φιλάθλους του, ώστε να έρχονται με κέφι στο γήπεδο και να βλέπουν μια ομάδα που αν μη τι άλλο θα είναι νοικοκυρεμένη και θα παλεύει…”.

Οφείλει το ίδιο το Παγκράτι προς τον εαυτό του να βάλει μια τάξη και να γίνει συνεπής προς τους παίκτες και την ιστορία του“, συνέχισε ο Καλαμπάκος, ο οποίος επιστρέφει στην Α2 μετά από δύο χρόνια και την παρουσία του στον Ερμή Περάματος και πρόσθεσε: “Το μπασκετικό κομμάτι θα είναι η επέκταση των υπόλοιπων εξελίξεων και των ώριμων αποφάσεων που θα πρέπει να παρθούν σε όλα τα επίπεδα…

Οι άνθρωποι που χειρίζονται τις τύχες της ομάδας, έχουν πλέον τις ικανότητες αλλά και τις απαραίτητες εμπειρίες να στηριχθούν στις δυνάμεις τους. Ασφαλώς και χρειάζεται μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο από όλους όσους αγαπούν αυτήν την ομάδα. Θέλουμε να ξανακάνουμε το Παγκράτι μια ομάδα που θα εκπροσωπεί περήφανα μια ολόκληρη συνοικία και που ανεξάρτητα με το ποιοί θα παίζουν, ο κόσμος θα χαίρεται να την βλέπει γιατί θα εκπέμπει υγεία“.