Σε κακό… δαίμονα των Τρικάλων εξελίχθηκε φέτος το Λαύριο, καθώς οι Θεσσαλοί γνώρισαν ισάριθμες ήττες στις αναμετρήσεις τους με την ομάδα της Ανατολικής Αττικής.

Χαρακτηριστικό μάλιστα και των δύο αγώνων, ήταν ότι τόσο στο ματς του πρώτου γύρου (εντός), όσο και σε αυτό του περασμένου Σαββάτου, οι Τρικαλινοί ηττήθηκαν στη παράταση (86-88 και 76-72). Πάντως, παρά τη τελευταία ήττα, το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα παραμένει σε… τροχιά ανόδου και έχει την ευκαιρία το προσεχές Σάββατο να κάνει το… καμπ μπακ.

Από χθες, η προσοχή των “κυανέρυθρων” είναι στραμμένη αποκλειστικά στο μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ισχυρό και πρωτοπόρο Φιλαθλητικό. Η προετοιμασία ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο λόγος για τον Νίκο Κατσαρέ, η συμμετοχή του οποίου στο μεγάλο Σαββατιάτικο παιχνίδι είναι αμφίβολη. Ο 29χρονος γκαρντ υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του στη γάμπα (θλάση) και δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προπονηθεί.

Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να προλάβει τον αγώνα και η συμμετοχή θα κριθεί – όπως όλα δείχνουν – τη τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά στο Γιώργο Λεπενιώτη, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του στα παρκέ. Ο έμπειρος πλέι μέικερ, ο οποίος τραυματίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν (κάταγμα στο πέλμα) και μετέχει κανονικά στις προπονήσεις και θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα. Ασφαλώς και δεν βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας (σχεδόν έξι μήνες), όμως σε περίπτωση που τελικά δεν αγωνιστεί ο Κατσαρές, ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής μιας και οι λύσεις στην περιφέρεια είναι περιορισμένες για τεχνικό επιτελείο.