Ιδιαίτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι για τις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Αν υπήρχε ένα στοιχείο που χαρακτήριζε το φετινό καλοκαίρι, αυτό θα ήταν της αβεβαιότητας μιας και δεν ήταν γνωστές εξαρχής οι ομάδες που θα λάβουν χώρα στα πρωταθλήματα. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα ετοιμάζεται μία ακόμα ανακατάταξη, μιας και η Ευρώπη Πευκοχωρίου είναι με το ένα πόδι στην Α2 ως επιλαχούσα ομάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr είναι πιο κοντά από ποτέ η αποχώρηση ομάδας από την Α2 με αποτέλεσμα η Ευρώπη να περιμένει στη… γωνία προκειμένου να αρπάξει την ευκαιρία και να επιστρέψει στο δεύτερο τη τάξει κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η ομάδα της Χαλκιδικής θέλει να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ της και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση γκαρντ. Πρώτος στόχος είναι ο Απόλλων Δεληγιώργης, με τον πρώην γκαρντ του Ηρακλή να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει η συμφωνία.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ακόμα και εντός των επόμενων ωρών μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις.