Ο Ηρακλής έκανε περίπατο σήμερα, επικράτησε του Χαριλάου Τρικούπη με 94-59, έκανε το 3-0 στη σειρά και «καθάρισε», καθώς πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στους τελικούς της Α2. Εκεί θα βρει απέναντί του έναν εκ των Καστοριάς ή Καρδίτσας (οι «γουναράδες» κέρδισαν σήμερα με 90-84 εκτός έδρας τους Θεσσαλούς και έκαναν το 2-1 στη σειρά). Μετά τη νίκη και την πρόκριση του «Γηραιού» ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Κώστας Μέξας, «προσγείωσε» τους παίκτες του.

Ο Μέξας τόνισε ότι η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και κρατάει πλέον στα χέρια της την άνοδο, αλλά επισήμανε ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει και αυτό θα γίνει στον επόμενο  αγώνα (η σειρά των τελικών είναι στις 3 νίκες, αλλά ο Ηρακλής… έχει ήδη στο 2-0 από την κανονική περίοδο Καρδίτσα και Καστοριά και έτσι με όποιον και να παίξει θα έχει το πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη, οπότε μπορεί να τελειώνει στο επόμενο παιχνίδι την υπόθεση άνοδο).

Αναλυτικά ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Μέξας, τόνισε:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και στην επίθεση πολύ καλοί από το ξεκίνημα κάτι που μας βοήθησε. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ στο να είμαστε αποφασισμένοι και πλέον έχουμε στα χέρια μας την οριστική επίτευξη του στόχου. Δεν τελειώσαμε τη δουλειά, αλλά θέλουμε να το κάνουμε στον επόμενο αγώνα. Συγχαρητήρια στον Χαρίλαο Τρικούπη για την εξαιρετική πορεία και παρουσία γενικά στο πρωτάθλημα».