Τα Τρίκαλα σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και πλέον μάχονται ως “ίσο προς ίσο” με τους Κηφισιά και Φιλαθλητικό για την κατάκτηση της πολυπόθητης ανόδου.

Τα οικονομικά προβλήματα όμως που ταλανίζουν την ομάδα τους τελευταίους μήνες, εξακολουθούν να θέτουν εμπόδια, ως προς τη συγκέντρωση της ομάδας και δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες τοποθετήσεις του Γιάννη Τζήμα, σχετικά με την όλη κατάσταση. Η διοίκηση από τη πλευρά της, γνωρίζει τις δυσκολίες και καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες στον στόχο τους.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με το τμήμα μπάσκετ (που δεν είναι και πολλοί, μιας και τα δεδομένα από το ξεκίνημα της σεζόν άλλαξαν), προσπαθούν να εξοικονομήσουν είτε μέσω της περιφέρειας Τρικάλων, είτε μέσω του Δήμου της περιοχής κάποια χρήματα, ώστε στο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να καλυφθούν κάποιες… τρύπες.

Οι παίκτες και ο Γιάννης Τζήμας από τη πλευρά τους, συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, ελπίζοντας στο καλύτερο από πλευράς διοίκησης. Το “έξι στα έξι” αποτελεί τον βασικό στόχο των Θεσσαλών, οι οποίοι έχουν επικεντρωθεί τώρα στο εντός έδρας ματς με τον Ερμή Λαγκαδά.

Το χθεσινό φιλικό με τον Πρωτέα Γρεβενών (77-50 υπέρ των Τρικάλων), αποτέλεσε ένα χρήσιμο τεστ ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος. Δεν αγωνίστηκαν για προληπτικούς λόγους οι Τριανταφύλλου και Κακλαμάνος (θα είναι έτοιμοι για το ματς με τον Ερμή), ενώ ο Τζήμας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και στους νέους παίκτες της ομάδας.