Σε αντίθεση με το εξαιρετικό της ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, η ΑΕΛ δεν τα πηγαίνει καλά, με αποτέλεσμα να μετρά πέντε ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια και να έχει χάσει πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος. Έτσι, η εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Εθνικό αποκτά κομβική σημασία για τους “βυσσινί” οι οποίοι χρειάζονται το “δίποντο” για να κρατηθούν μακριά από τη ζώνη των πλέι άουτ και παράλληλα να τονώσουν τη ψυχολογία τους. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η τελική διαφορά, με τους Θεσσαλούς να καλούνται να ανατρέψουν το 85-77 (-8) της ήττας τους στο πρώτο γύρο στη Καλλιθέα.

“Πρώτη προτεραιότητα είναι η νίκη και έπειτα τα υπόλοιπα…”, δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕ Λάρισας Αβραάμ Παπαδόπουλος δίνοντας το… στίγμα του για τη συνάντηση με τον Εθνικό και πρόσθεσε: “Προσπαθούμε να βρούμε τους εαυτούς μας. Διανύσαμε μία δύσκολη και κρίσιμη περίοδο με πολύ δύσκολους εκτός έδρας αντιπάλους και εντός έδρας παιχνίδια που έπρεπε να τα πάρουμε, όπως αυτό με τον Εθνικό που ακολουθεί. Για μας είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Το βλέπουμε σαν τελικό. Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία και με οποιονδήποτε τρόπο“.

Καταλήγοντας ο κόουτς της Λάρισας που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να ανακάμπτει. Εκείνο που θέλουμε είναι να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο δυνατοί και πιο αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες. Είναι ένα σημείο στο οποίο υστερούμε όπως φάνηκε και με τον Δούκα και το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό στο ματς με τον Εθνικό”.