Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 μπήκε πλέον στη τελική του φάση, καθώς ξεκινούν σήμερα (Τετάρτη 10/5) τα πλέι οφ και πλέι άουτ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιά ομάδα θα ακολουθήσει τον Πανιώνιο στην Α1 και ποιές δύο, θα προστεθούν σε Γυμναστικό Λάρισας και Παγκράτι που ήδη έχουν υποβιβαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τέσσερις αναμετρήσεις το αποτέλεσμα είναι 1-1 στις νίκες, σύμφωνα με τα όσα πέτυχαν οι ομάδες στη κανονική περίοδο.

Αναλυτικά:

ΔΟΥΚΑΣ – ΦΑΡΟΣ: Τζάμπολ… ανόδου στο Μαρούσι και στο κλειστό του “Δαίς”, όπου ο Δούκας υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου, στο σπουδαιότερο ματς της ημέρας. Οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη στη κανονική περίοδο και γνωρίζουν καλά η μία την άλλη… Ο Δούκας που μετέχει για πρώτη φορά στα πλέι οφ, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να ξεπεράσει με μια μεγάλη νίκη το σοκ της συντριβής του περασμένου Σαββάτου από τον Πανιώνιο. Ο Φάρος που διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος καλείται να δείξει ότι μπορεί και μακριά από το Κερατσίνι και να σπάσει το πλεονέκτημα των “μπλε”.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΙΟΛΟΣ: Με στόχο την διατήρηση του αήττητου της έδρας του, ο Ηρακλής φιλοξενεί στο Ιβανώφειο τον… πρωτάρη στην Α2 και τα πλέι οφ Αίολο Αστακού. Η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελεί… μονόδρομο για τον “Γηραιό” που θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στην Α1 και σήμερα με τη βοήθεια του κόσμου του φιλοδοξεί να κάνει το 2-1 στις νίκες. Ο Αίολος δεν έχει κανένα άγχος, έχει διαγράψει ήδη μια επιτυχημένη πορεία και ότι καταφέρει από εδώ και πέρα θα είναι… υπέρβαση.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η αγωνία κορυφώνεται και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός κοντράρεται με το Ηράκλειο και έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Οι Κρητικοί προετοιμάζονταν καιρό για αυτή τη “μάχη” και σίγουρα δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Τέλος, Βορειοελλαδίτικο ντέρμπι θα έχουμε στα Πεύκα, ανάμεσα στους Μαχητές και τη Καβάλα (1-1 στις νίκες). Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο πάθος… Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη…

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
1η αγωνιστική
Τετάρτη 10 Μαϊου

Πλέι οφ
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Αίολος Αστακού Παγώνης-Μαλαμάς-Πιτσίλκας Β.
Δαϊς 17.00 Δούκας-Φάρος Κερατσινίου Αναστόπουλος Π.-Καλδίρης-Τσαρούχα

Πλέι άουτ
Τρίπολης 16.00 Αρκαδικός-Ηράκλειο Διαμαντής-Μπίκας-Κάρδαρης
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξα Πεύκων-Καβάλα Παφίλης-Κατραχούρας-Ευφραιμίδης