To είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ της 10ης Ιουλίου με τίτλο “Κίνδυνος για Ζωφριά” και στο ρεπορτάζ της 14ης Ιουλίου με τίτλο “Στον αέρα η Ζωφριά“.

Δικαιωθήκαμε με μία ημέρα καθυστέρηση τελικά, καθώς χθες η ΑΕΚ προπονήθηκε κανονικά στο κλειστό της Ζωφριάς (3ο Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων), αλλά σήμερα “έφαγε πόρτα”, κατά την έκφραση, γεγονός που προκάλεσε αλλαγή σχεδίων.

Η ΑΕΚ έκλεισε για τη σημερινή προπόνηση το κλειστό του Ελληνικού. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συνεχίσουν στη Ζωφριά, όμως οι δικαιολογημένες κινητοποιήσεις και καταλήψεις των εργαζομένων του δήμου Φυλής και γενικότερα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους έβαλαν ιδέες. Η ΑΕΚ επιθυμεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την προετοιμασία της εν όψει της νέας περιόδου και η αβεβαιότητα με τα δημοτικά γήπεδα στέκεται τροχοπέδη.

Ανάλογα προβλήματα προκαλούνται, πάντως, στο σύνολο της επικράτειας. Οι “κιτρινόμαυροι” ενδέχεται με βάση τις εξελίξεις να ξεσκονίσουν εκ νέου την ατζέντα τους για να βρουν μη δημοτικό γήπεδο. Προς το παρόν αναβάλλουν προπονήσεις. Η επόμενη προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.