Το Ηράκλειο πανηγύρισε το Σάββατο μια σπουδαία επιτυχία επί του Φιλαθλητικού, η οποία εκτός των δύο πολύτιμων πόντων, ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των Κρητικών. Η νίκη αυτή όμως ήταν… πύρρειος για το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη, ο οποίος είδε προς απογοήτευση του να αυξάνεται η λίστα των τραυματιών.

Tελευταίο θύμα της ατυχίας ο Μπόγιαν Πέλκιτς, ο οποίος αποχώρησε με διάστρεμμα στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου και πλέον είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κόροιβο. Ο 29χρονος φόργουορντ θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του και ο ακριβής χρόνος απουσίας του από τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η απώλεια του Πέλκιτς ήρθε να προσθέσει εκ νέου προβληματισμό στο τεχνικό επιτελείο των νεοφώτιστων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα στη φροντ λάιν, μετά και την αποχώρηση του Τζόρντι Γιοβάνοβιτς που ως γνωστόν πιάστηκε ντοπέ, ενώ στη λίστα των τραυματιών παραμένει ο Γιάννης Στεφανάκης, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί κόντρα στον Φιλαθλητικό.