Μόνο η υπογραφή λείπει για να φορέσει ο Βαγγέλης Καράμπουλας την φανέλα της ΑΕΚ. Ο πρώην αρχισκόρερ της Νέας Κηφισιάς μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” (και την αφεντιά μας) και αποσαφήνισε γιατί είπε το “ναι” στην “Ένωση”, ενώ πήρε θέση για την σύμπλευση Μελισσανίδη-Κοτσάτου.

Η συνέντευξη:

-Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφαση να πεις το “ναι” στην ΑΕΚ και να “κλοτσήσεις” την ευκαιρία ν’ αγωνιστείς άμεσα στην Α1;

“Είναι κοινότυπο αυτό, που θα πω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ! Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την κατηγορία, που παίζει. Πώς να πεις “όχι”; Υπήρξα θετικός από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΑΕΚ για μένα. Δεν είχα ποτέ και κανένα δίλημμα. Θα είναι χαρά μου άλλωστε να βρίσκομαι μεταξύ όλων εκείνων, που θα συμβάλλουν στο να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που ανήκει, στην Α1″.

-Επαιξε ρόλο στην απόφασή σου το αναγεννησιακό κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΚ με την συνύπαρξη Μελισσανίδη-Κοτσάτου στην Ερασιτεχνική και ο οργασμός που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα;

“Μπορεί να μην έπαιξε; Προφανώς έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου και η συνύπαρξη των Μελισσανίδη-Κοτσάτου. Είναι κάτι που απασχόλησε και το περιβάλλον μου όταν έγινε γνωστό ότι πάω στην ΑΕΚ. Πώς μπορούσε να περάσει αδιάφορα αυτό; Μόνο θετικό είναι αυτό, που συμβαίνει στην ΑΕΚ αυτή την περίοδο. Αυτή η προοπτική συγκινεί κάθε αθλητή, ο οποίος προσδοκά σε ένα καλό περιβάλλον, προσδοκά σε μία σιγουριά στο οικονομικό. Οι καιροί είναι πιο δύσκολοι από ποτέ. Οι ανάγκες επιβίωσης αποτελούν καθημερινό άγχος. Επομένως, είναι ευτύχημα για τον κάθε αθλητή αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ. Είναι πάνω απ’ όλα ευτύχημα για την ΑΕΚ που υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι και επιφανείς άνθρωποι μαζί και ασχολούνται με το παρόν και το μέλλον της”.

-Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για σένα εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή.

“Είναι γεγονός ότι αισθάνθηκα όμορφα από την πρώτη στιγμή, που έμαθα για το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΑΕΚ. Κι αυτό το διαπίστωσα πολύ πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος. Ήξερα ότι μιλούσαν καλά για μένα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Eννοώ πριν μου γίνει η επίσημη πρόταση. Κι άρχισα να το σκέφτομαι! Από κει και πέρα, σας είπα. Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ. Πόσω μάλλον όταν βλέπεις ότι υπάρχουν προοπτικές σ’ αυτό τον μεγάλο σύλλογο”.

-Αρκετές φορές υπήρξες αντίπαλος της ΑΕΚ. Αρκετές φορές είχε απέναντί σου τον κόσμο της ΑΕΚ. Από δω και στο εξής θα τον έχεις δίπλα σου. Η γνώμη σου γι’ αυτό;

“Είναι αλήθεια ότι θέλω να το ζήσω αυτό. Θα είναι φοβερό το συναίσθημα να νιώθω ότι αυτός ο υπέροχος λαός της ΑΕΚ είναι μαζί σου. Τι άλλο να πω; Νομίζω, ότι ο οποιοσδήποτε αθλητής θα ήθελε να το ζήσει”.

-Στην Κηφισιά ήσουν ο αρχισκόρερ. Θα έχεις ίδιο ρόλο και στην ΑΕΚ, ή ήδη ενημερώθηκες ότι θα διαφοροποιηθούν κάπως τα δεδομένα;

“Από την στιγμή, που στην ΑΕΚ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, με έφεση στην επίθεση, όπως είναι ο Πολυτάρχου, ο Γκιζόγιαννης, κι άλλοι ενδεχομένως, ξέρεις εκ προοιμίου ότι στην επίθεση δεν θα τα περιμένουν όλα από σένα. Αυτό που προέχει σε μία ΑΕΚ με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες είναι η συλλογικότητα. Κι αυτό θα επιδιώξουμε όλοι να διατηρήσουμε. Δεν είμαστε παιδιά άλλωστε. Έχουμε μία εμπειρία. Όλοι ξέρουμε, ότι δεν είναι αυτοσκοπός να βάζουμε από είκοσι πόντους σε κάθε αγώνα. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα”.

-Η γνώμη σου για τον Βαγγέλη Ζιάγκο και τον Δήμο Ντικούδη;

“Η ΑΕΚ διαθέτει έναν προπονητή, που έδειξε καλά δείγματα κατά την περίοδο που τελείωσε. Δεν έχει σημασία που είναι σχετικά νέος. Δεν με απασχολεί. Ίσα-ίσα, που νομίζω ότι και εκείνος έχει να δώσει πολλά σε μας και εμείς σ’ εκείνον. Όπως έχει να δώσει σε όλους μας ο Ντικούδης, που έχει μία μεγάλη διαδρομή στο μπάσκετ ως αθλητής και η εμπειρία του θα είναι καθοριστική”.

-Στα επόμενα δύο χρόνια αν όλα πάνε καλά, η ΑΕΚ ενδεχομένως να έχει ξανά τα δύο γήπεδά της, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα ήθελες να είσαι παρών, ως ακόμα αθλητής της, στα εγκαίνια;

“Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Θα ήταν τύχη για μένα να είμαι παρών ίσως στην πιο μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ. Ξέρω ότι είναι κάτι, που περιμένουν οι οπαδοί της ΑΕΚ με λαχτάρα”.

-Έχεις να πεις κάτι στον κόσμο της ΑΕΚ;

“Κοιτάξτε. Εδώ και χρόνια έχω μάθει να μην λέω πολλά. Δεν κάνω πολλές δηλώσεις. Όχι, επειδή θεωρώ τον εαυτό μου σταρ. Το αντίθετο. Έτσι είμαι. Είναι τρόπος ζωής. Το ίδιο πράττω και στην καριέρα μου ως αθλητής, αλλά και στις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Να πω ότι θα γίνω ο νέος… Γιώργος Αμερικάνος; Δεν θα το πω. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα. Έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες την φανέλα της. Τι να πω εγώ ; Η ΑΕΚ βρέθηκε σε μία ατυχή συγκυρία. Προσπαθεί εδώ και ένα-δύο χρόνια, με την βοήθεια κάποιων ανθρώπων που έχουν όραμα, να μαζέψει τα κομμάτια της και να επιστρέψει δυνατή. Στόχος είναι να δουλέψουμε όλοι σκληρά. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Για να συμβάλλουμε στην επιστροφή της ομάδας στην Α1″.