Η Καστοριά είχε σε γενικές γραμμές πολύ καλή πορεία στην παρθενική της χρονιάς στην Α2 Εθνική Κατηγορία, όμως το φινάλε της ήταν τραγικό και έχυσε όλη την καρδάρα με το γάλα, χάνοντας πραγματικά με… αυτοκτονία το εισιτήριο για τα πλέι οφ που κρατούσε στα χέρια της. Πλέον, θα αλλάξουν πολλά.

Ο Γιώργος Σούλιος πρόσφερε πολλά και αποτέλεσε καταλύτη στο να φτάσει η ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο, όμως ο κύκλος του έκλεισε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και επίσημα από τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Τα σενάρια, πλέον, είναι διάφορα και οι υποψήφιοι αρκετοί.

Από τη μακροσκελή λίστα με τους υποψήφιους προπονητές, οι διοικούντες τον μακεδονικό σύλλογο έχουν ξεχωρίσει ξεκάθαρα το όνομα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη και περιμένουν τις εξελίξεις στον Ηρακλή. Αν ο έμπειρος προπονητής αποχωρήσει τελικά από τον πάγκο του “Γηραιού”, τότε θα εξελιχθεί σε φαβορί για να πάρει το χρίσμα. Αν δεν προχωρήσει, τότε θα γίνει στροφή σε άλλες περιπτώσεις που διεκδικούν τη θέση.

Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από το νέο προπονητή, είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει γενική αναδόμηση στο ρόστερ, με αποχώρηση βασικών παικτών και έλευση νέων αθλητών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Φυσικά, κάποιοι από τους νυν που πρόσφεραν πράγματα θα δεχτούν πρόταση να ανανεώσουν.