Ο Πανελλήνιος εκπέμπει SOS και, δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα. Η νηνεμία που επικράτησε τον τελευταίο χρόνο στον ιστορικό σύλλογο είχε ως αποτέλεσμα τα πάντα να αφεθούν στην τύχη τους και να μην υπάρξει η παραμικρή κίνηση για την βελτίωση της κατάστασης.

Η ομάδα της Κυψέλης παρέμενε σε… χειμερία νάρκη τον τελευταίο χρόνο με τους ανθρώπους του συλλόγου να μην παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι, ακόμα και η (σίγουρη) συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας (από τη στιγμή που η ομάδα δεν κατέβηκε στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Α1) κατέστη αμφίβολη. Οι “μπλε” έχουν να… ασχοληθούν με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εδώ και δύο χρόνια, κάτι που καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος μπορεί να μπήκε στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Α2, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αγωνιστεί σε αυτή. Κι αυτό γιατί έπρεπε να είχε κατατεθεί ο σχετικός φάκελος συμμετοχής στην Ε.Ε.Α. μέχρι τις 30.08, ημερομηνία η οποία παρήλθε χωρίς να γίνει κάτι.

Η προσπάθεια που έγινε χθες (03/09) με την ενεργοποίηση παλαιμάχων αθλητών του συλλόγου, όπως του Μίμη Στεφανίδη και του Βασίλη Γκούμα, ήταν μία κίνηση προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και της μετάβασης στην επόμενη μέρα, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Εξάλλου, οι “μπλε” εξακολουθούν να είναι ΚΑΕ, κάτι που για να αλλάξει χρειάζεται να κινήσει τις διαδικασίες ο βασικός μέτοχος της ομάδας, ήτοι ο Μίνως Κυριακού.

Από εδώ και πέρα την υπόθεση αναλαμβάνουν οι νομικοί, οι οποίοι καλούνται να βρουν λύση προκειμένου να σωθεί στο… και πέντε η παρτίδα, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δικαίωμα συμμετοχής σε εθνικές κατηγορίες δεν έχει, κάτι που τον οδηγεί στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο Πανελλήνιος θα “σβήσει” από τον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ λίγα μόλις χρόνια μετά την συμμετοχή του στο Final Four του Eurocup και την ανάδειξή του ως ένα από τα πιο φερέγγυα σωματεία της χώρας.