«Πυρ και μανία» εναντίον του διαιτητή Παναγιώτη Διαμαντή είναι στον Ηρακλή, εκφράζοντας έντονα παράπονα για τα σφυρίγματά του στον αγώνα της ομάδας στο Κλειστό του Εσπέρου, κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς. Οι Θεσσαλονικείς, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ισχυρίζονται ότι ο εν λόγω διαιτητής προκαθόρισε την πορεία της αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, κάνοντας παράλληλα λόγο για ασέβεια προς την πλευρά τους.

Αναλυτικά:

«Είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε σε εσάς, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένος διαιτητής έχει αδικήσει κατάφορα την ομάδα μας, οπότε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο γεγονός η σημερινή του διαιτησία. Η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή μας ζητάει την εξαίρεση του διαιτητή Διαμαντή Παναγιώτη από τους επόμενους αγώνες της φετινής περιόδου, ο οποίος κατά την σημερινή αναμέτρηση της ομάδος μας κόντρα στον Εθνικό για τον θεσμό του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας, αδίκησε κατάφορα την ομάδα μας καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
 
Συγκεκριμένα χωρίς καμία αιτία καταλόγιζε ανύπαρκτα φάουλ στους παίκτες μας, αφήνοντας παράλληλα ατιμώρητους μερικούς παίκτες από την αντίπαλη ομάδα, οι οποίοι επέδειξαν πνεύμα αντιαθλητικό και ιδιαίτερα σκληρό.
 
Αποκορύφωμα της απαράδεκτης διαιτησίας ήταν στην τέταρτη περίοδο και ενώ το σκορ ήταν έναν πόντο πίσω εις βάρος μας, ο συγκεκριμένος διαιτητής σφύριξε 5 φάουλ σε βάρος μας στα πρώτα 50 δευτερόλεπτα της τετάρτης περιόδου , διαμορφώνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ενέργειες και πρακτικές σαν και αυτή ανεξάρτητα ποια είναι η ομάδα η οποία ζημιώνεται και στην συγκεκριμένη στιγμή ήταν η ομάδα μας, προσβάλλονται τα αθλητικά ιδεώδη οι πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού και η ιστορία του συλλόγου, ο οποίος στην μακραίωνη ιστορία του έχει να επιδείξει ήθος, αξιοπρέπεια, προσφορά στην κοινωνία και στον αθλητισμό.
 
Το μόνο που ζητάμε είναι σεβασμός στην ιστορία του Ηρακλή, στους αθλούμενους νέους στης χώρας μας, και να μην αφήνονται ανεξέλεγκτες μεμονωμένες τέτοιες συμπεριφορές διότι έτσι κακοποιείται ο αθλητισμός».