Οι έδρες έχουν τον πρώτο λόγο στην αυριανή (Σάββατο) 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2, με τα λεγόμενα… φαβορί να αναμένεται εύκολα η δύσκολα να επικρατήσουν. Εξαίρεση αποτελούν δύο παιχνίδια που κρύβουν και όλο το… ζουμί της ημέρας από άποψης ενδιαφέροντος και αναφερόμαστε στις αναμετρήσεις της Αμαλιάδας και του Λαυρίου. Αναλυτικά:

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Το σημαντικότερο από πλευράς βαθμολογικού αλλά και αγωνιστικού ενδιαφέροντος παιχνίδι διεξάγεται στην Αμαλιάδα, όπου ο Κόροιβος φιλοξενεί τον Ερμή Λαγκαδά. Οι γηπεδούχοι αν και νεοφώτιστοι έχουν μπει αρκετά δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα και με την ποιότητα των νέων τους αποκτημάτων έχουν σαν στόχο να σπάσουν το αήττητο των “πρασίνων”. Ο Κόροιβος θα παραταχθεί πλήρης, καθώς επιστρέφει στα παρκέ ο Τόμιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Η ομάδα του Λαγκαδά θα αντιπαρατάξει τον νεανικό ενθουσιασμό της αλλά και την σταθερότητα που την διακρίνει στην απόδοση της. Το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί στις… λεπτομέρειες και αναμφίβολα ο νικητής θα έχει βάλει πλέον γερές βάσεις για την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής του στη κατηγορία.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Το δεύτερο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο Λαύριο. Οι γηπεδούχοι που θα εμφανιστούν πλήρης μετά από αρκετό καιρό –  καθώς θα έχουν στη σύνθεση τους και τον περσινό πρώτο σκόρερ τους, Γιάννη Κακιούζη – έχουν τον πρώτο λόγο, όμως η τελευταία τους εμφάνιση στου Ζωγράφου προβλημάτισε. Αντίθετα η “Αγία” προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί του Παγκρατίου που έχει ανεβάσει αισθητά την ψυχολογία της ομάδας, η οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει και… συνηθίζει στην απουσία του Κορωνίδη.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις τελευταίες νίκες και με την βοήθεια του κόσμου τους, οι Θεσσαλοί έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα στους Αρκάδες. Η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία αποτελεί τον μοναδικό στόχο της ομάδας του Γιάννη Τζήμα, η οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει να… ρολάρει και φέρεται αποφασισμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πλησιάσει στην κορυφή. Ο Αρκαδικός δεν έχει σχέση με την μέχρι πέρσι υπολογίσιμη δύναμη και ασφαλώς ο τίτλος του αουτσάιντερ του ταιριάζει απόλυτα.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Το “τρία στα τρία” θέλουν να κάνουν και οι Ίκαροι, οι οποίοι “μονομαχούν” στις Σέρρες με την ομάδα του Βόλου. Οι παίκτες του Καμαράκη βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία και καλούνται να το επιβεβαιώσουν κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει “ροζ φύλλο” στο πρωτάθλημα. Η νεοφώτιστη Νίκη είναι σαφώς πιο άπειρη και λιγότερο ποιοτική από τους Σερραίους, όμως έχει παίκτες μαχητές που σίγουρα θα παλέψουν το ματς.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της ΑΕΝΚ έχει θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς κοντράρεται Κηφισιά με τη Δόξα, η οποία δείχνει αρκετά αδύναμη φέτος. Η απουσία του Σπύρου Διαμαντόπουλου ο οποίος θα επιστρέψει στα παρκέ λόγω τραυματισμού, μετά από 15 ημέρες, δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων, το οποίο θα έχει για πρώτη φορά στην δωδεκάδα του τον Σάββα Νικητάκη που λογικά θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την ανάρρωση από την επέμβαση που υποβλήθηκε.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Στο “Λίντο”, κοντράρονται η τοπική ομάδα με τον εξαιρετικό Φιλαθλητικό, που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με το ξεκίνημα του. Είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας όπου το “διπλό” φαντάζει ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα, μιας και η Αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και δείχνει ικανή να κρατήσει το αήττητο για ακόμη μια αγωνιστική. Στα προβλήματα του Ηρακλείου ήρθε να προστεθεί και η απουσία του τραυματία Στεφανάκη, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των παικτών του Βασίλη Ράλλη, οι οποίοι πάντως είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την… έκπληξη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΟΦΗ: Το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η αναμέτρηση του Μετς. Οι γηπεδούχοι θέλουν να… γιατρέψουν άμεσα τις πληγές της ήττας στην Αγία Παρασκευή και να μην χάσουν άλλο έδαφος. Κόντρα στον χωρίς νίκη ΟΦΗ και μπροστά στο κοινό τους είναι σίγουρα το φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένη η νίκη τους. Οι Κρητικοί, με την προσθήκη του Βουκαντίνοφ δείχνουν σταθερά βήματα προόδου και θα αποτελέσουν έναν άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο, ο οποίος μάλλον δεν αξίζει να βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πλήγμα θα είναι σίγουρα η απουσία σε ακόμη ένα ματς, του τραυματία Καραδολάμη.

Όλοι αγώνες ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από την αναμέτρηση του Ηρακλείου που θα αρχίσει στις 2 μ.μ. και θα καλυφθεί “ζωντανά” από την ιστοσελίδα “kretaworldbasket.gr”.