Ο Κόροιβος ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό κάτι… μεγάλο, για να κλείσει το ρόστερ του και βρίσκεται πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Η μεταγραφική… βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει στην Ηλεία ακούει στο όνομα “Σάκης Καρύδας” και αναμφίβολα θα πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στη φετινή Α2, ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες

Η διοίκηση του Κόροιβου έχει προχωρήσει τις επαφές της με τον 33χρονο γκαρντ, ύψους 1.85, ο οποίος φόρεσε πέρσι τη φανέλα του ΚΑΟΔ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη παραμονή της ομάδας στην Α1. Σύμφωνα με πληροφορίες του “basketblog”, απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, η οποία ενδεχομένως θα ανακοινωθεί εντός της νέας εβδομάδας.

Ο Σάκης Καρύδας ξεκίνησε τη καριέρα του στη Ξάνθη, στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ICBS και ΜΕΝΤ, ενώ το 2008 μετακόμισε στον Ηλυσιακό, τον οποίο… έσπρωξε τη σεζόν 2009-’10, στην επιστροφή στην Α1. Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος, απασχόλησε έντονα αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, αλλά και του εξωτερικού, όμως φαίνεται πως τον… κερδίζουν οι νεοφώτιστοι της Αμαλιάδας.

Η επικείμενη μεταγραφή του Καρύδα, θα αποτελέσει και τη τελευταία κίνηση ενίσχυσης του Κόροιβου, καθώς χθες ολοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του Νίκου Κούρτη. Ο έμπειρος φόργουορντ που μέχρι πέρσι ήταν από τα βασικά “γρανάζια” της ΑΕΚ, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της Αμαλιάδας, βάζοντας έτσι “χάπι εντ”, στο φλερτ που είχε ξεκινήσει με τον Κόροιβο το φετινό καλοκαίρι.

Με την απόκτηση των Καρύδα και Κούρτη, το συγκρότημα του Βασίλη Νιπεργιάλη αποκτά πλέον ποιότητα και εμπειρία και πλέον μεγάλος του εχθρός είναι μόνο ο χρόνος, καθώς σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ένα ικανό διάστημα μέχρι να μονταριστεί και να… ρολάρει. Το πρωτάθλημα βέβαια που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο δεν μπορεί να περιμένει, όμως στον Κόροιβο είναι πλέον αισιόδοξοι για μια καλή χρονιά