Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν οι ανακατατάξεις στις Εθνικές κατηγορίες, κάτι που δείχνει να έχει κουράσει και την ΕΟΚ, αλλά και τους ανθρώπους των ομάδων που δεν μπορούν να καταλήξουν σε ένα προγραμματισμό.

Έτσι, μετά την άνοδο της Νέας Ιωνίας και τον άμεσο κίνδυνο να ανέβει ομάδα της Β’ ΕΣΚΑ στην Γ΄Εθνική (Στην Γ’ Εθνική και η Νέα Ιωνία…με την Β’ ΕΣΚΑ να έχει σειρά ανόδου) οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν και άλλες ανακατατάξεις.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος εκ των Πανιωνίου ή ΟΦΗ διαλέξει τον δρόμο της εθελούσιας εξόδου από την Α2 δεν αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ανακατατάξεις, καθώς το Άργος Ορεστικό έχει σειρά να ανέβει, καθώς θα είναι η πέμπτη ομάδα από την Β’ Εθνική συν τον Φίλιππο που κέρδισε την παραμονή του που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Αν λοιπόν κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία η σκέψη λέει για πρωτάθλημα 15 ή 14 ομάδων και μείωση των ομάδων που υποβιβάζονται. Βεβαίως όλοι εύχονται οι δυο ιστορικές ομάδας να βρούνε κάποια έσχατη λύση και να αγωνιστούν, αλλά στην ομοσπονδία πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν τα δικά τους μέτρα για όλα τα ενδεχόμενα.