Η κατηγορία των κοψιμάτων είναι πολύ σημαντική στην Α2 Εθνική Κατηγορία και οι παίκτες με τα πλούσια αθλητικά προσόντα και με το καλό timing στο άλμα τους έχουν τον πρώτο λόγο. Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν ξεφύγει.

Ο Αντώνης Σκλήβας απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στον πίνακα με τους καλύτερους μπλοκέρ, καθώς έκανε δύο τάπες στο εκτός έδρας ματς της Καβάλας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαρισαίων και έφτασε τα 32, αφήνοντας δεύτερο με 31 τον μέχρι πρότινος πρώτο, Σίγκουρ Θορστέινσον της ΑΕΛ, ο οποίος είχε… μηδέν στο ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Τρίτος είναι ο πολύπειρος Τόλης Κουτρούλιας του Χολαργού με 23 και ένα λιγότερο έχει ο Νικόλας Παπανικολάου του Ψυχικού (22). Οι υπόλοιποι βρίσκονται αρκετά πίσω, αλλά προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Συγκεκριμένα, ο Στάθης Παπαδιονυσίου του Αιόλου Αστακού μοιράζεται την πέμπτη θέση με τον Καράμο Τζαβαρά των Μαχητών, έχοντας από 18, έκαστος. Ισόβαθμοι στην έβδομη θέση με 15 κοψίματα είναι ο Τάσος Αντωνάκης του Εθνικού Πειραιώς, ο Φάρο Αλίχοτζιτς του Πανιωνίου. και ο Γάιος Σκορδίλης του Φάρου. Τέλος, δέκατοι είναι ο Πέτρος Νοέας του Πανιωνίου και ο Σωτήρης Κατούφας του Φάρου με 13 ο καθένας τους!