Αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη έναν από τους καλύτερους παίκτες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, με τα κατορθώματα του να οδηγούν εκ του ασφαλούς το Ψυχικό, στο τέλος του πρώτου γύρου, στην δεύτερη θέση και κοντά στο όνειρο της ανόδου στην Α1.

Ο Γιάννης Δημάκος, αν και παίκτης ηγέτης, είναι πάντα χαμηλών τόνων, και ουσιαστικά δεν είναι από τους ανθρώπους που θα εμφανιστούν στα media και θα προβάλουν τον εαυτό. Ο 25χρονος γκαρντ, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, έχοντας 283 πόντους (21,8 κατά μέσο όρο) σε 13 παιχνίδια, ενώ μέσα σε 4 ημέρες πρόλαβε να φορτώσει τα καλάθια των Ηρακλή και Ηλυσιακού με 60 πόντους, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης στην κατηγορία, σε κερδισμένα φάουλ, έχοντας κερδίσει 90 (σχεδόν 7 ανά παιχνίδι), έχοντας 93/109 βολές σε 400 λεπτά συμμετοχής.

Ο Κορίνθιος γκαρντ, αποτελεί ίσως τον καλύτερο παίκτη στην κατηγορία σε ένας με έναν καταστάσεις, καθώς διαθέτει εξαιρετικό ντράιβ, ενώ είχε την τύχη να περάσει από καταξιωμένους προπονητές, καθώς οι δυο χρονιές του στο Παγκράτι, και ειδικά η δεύτερη (περίοδος 2011-2012) του έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, αλλά και την ώθηση να εκτοξεύσει την καριέρα του, καθώς υπό τις οδηγίες των Δημήτρη Λιόγα και Άκη Παπαδάκη είχε 16 πόντους κατά μέσο όρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο «θαύμα» της παραμονής των «ροσονέρι».

Στην συνέχεια ακολούθησαν δυο άκαρπες, αλλά διδακτικές σεζόν στην Α1 με τον Πανελευσινιακό, με την φετινή χρονιά να αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του Γιάννη Δημάκου.