Καθοριστικής σημασίας παιχνίδια για τους πρωτοπόρους αλλά και “μάχες” παραμονής στην “ουρά“, περιλαμβάνει το μενού της αυριανής (Σάββατο), 21ης ημέρας της Α2.

Έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού… μαραθωνίου, τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα για όλους. Δυσκολότερο έργο έχει θεωρητικά η Νέα Κηφισιά, ενώ οριακής σημασίας ματς διεξάγονται σε Παγκράτι, Λαύριο και Αγία Παρασκευή. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ: Το σπουδαιότερο ίσως ματς της αγωνιστικής, ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τη Νέα Κηφισιά. Πρόκειται για ένα “τελικό” και για τις δύο ομάδες οι οποίες έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Οι Κρητικοί παλεύουν να κρατηθούν στη κατηγορία και με το ντέρμπι σωτηρίας με τον ΟΦΗ να ακολουθεί, θα επιδιώξουν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν ένα δίποντο – χρυσάφι. Για τη Κηφισιά ούτε λόγος να γίνεται για ήττα, αφού μετά το άτυχο αποτέλεσμα στην Αμαλιάδα, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για νέο… στραβοπάτημα. Αμφίβολος από πλευράς γηπεδούχων ο Στεφανάκης, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρης.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Με στόχο να συνεχίσουν το επιτυχημένο τους σερί και να κρατηθούν στη κορυφή, άρα και μέσα στο… κόλπο της ανόδου, τα Τρίκαλα υποδέχονται στη “καυτή” τους έδρα τον Ερμή. Οι Θεσσαλοί είναι φυσικά το φαβορί, καθώς έχουν σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο από τους “πράσινους”, οι οποίοι έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη κατηγορία. Ο Γιάννης Τζήμας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και απουσίες τις τελευταίες ημέρες, όμως στο… προσκλητήριο του κρίσιμου αγώνα δεν θα λείψει κανείς. Οι Αναγνωστόπουλος και Παρίτσης είναι ανέτοιμοι από πλευράς Ερμή, όμως αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κόουτς Ξουρίδα.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στο κλειστό του Ζωγράφου, ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τον Αρκαδικό σε ακόμη ένα κομβικό παιχνίδι όπου χρειάζεται οπωσδήποτε το “δίποντο” για να διατηρηθεί στη πρώτη θέση. Η Αθηναϊκή ομάδα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και με όπλο την έδρα της έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, κόντρα στον ανεβασμένο τις τελευταίες αγωνιστικές Αρκαδικό. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και χωρίς άγχος θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό… Αμφίβολη η συμμετοχή του Πάνου, που έχει ενοχλήσεις στη μέση.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τη νίκη που θα του διασφαλίσει και μαθηματικά τη παραμονή στη κατηγορία θα ζητήσει στο Μετς το Παγκράτι. Οι “ροσονέρι” υποδέχονται τη Δόξα Λευκάδας και παρά τα τεράστια προβλήματα τους θα πρέπει να πάρουν το “ροζ φύλλο” για να… ησυχάσουν. Ο Δημήτρης Λιόγας αν και καταβεβλημένος από την ίωση, θα καθίσει στην άκρη του πάγκου, όμως θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών του παικτών. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Πάβλοβιτς – Βράνιες και Φώτης Βασιλόπουλος (προσαγωγούς). Οι Δρακόπουλος και Μαρίνος επιστρέφουν, όμως είναι σαφώς ανέτοιμοι, με τον πρώτο να έχει να προπονηθεί σχεδόν ένα μήνα… Η Δόξα έχει χάσει θεωρητικά τις ελπίδες της για σωτηρία, όμως αφού δεν έχει πέσει και μαθηματικά θα παλέψει για το… θαύμα.

ΛΑΥΡΙΟ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δικαίωμα στο… όνειρο της σωτηρίας έχει και η Νίκη Βόλου, η οποία δοκιμάζεται στο Λαύριο κόντρα στη τοπική ομάδα. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Παγκρατίου, οι Θεσσαλοί θα κυνηγήσουν την… έκπληξη κόντρα στο θεωρητικά αδιάφορο βαθμολογικά Λαύριο. Η αποστολή τους βέβαια είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς πιο “γεμάτο” και ποιοτικό ρόστερ και παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι…

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΟΦΗ: Μία νίκη για να σωθεί και μαθηματικά χρειάζεται και η Αγία Παρασκευή, που φιλοξενεί στο Κοντόπευκο τον ΟΦΗ, που επίσης “καίγεται” για βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, μιας και η σωτηρία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, δεδομένης και της καλής αγωνιστικής κατάστασης των Κρητικών, όπως φάνηκε και στο ματς με τον Φιλαθλητικό. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη είναι μεγάλο κίνητρο για τον ΟΦΗ, ενώ η “Αγία” θέλει να γιορτάσει την εξασφάλιση της παραμονής μπροστά στο κοινό της. Πλήρης οι δύο ομάδες.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει το παιχνίδι των Σερρών, το μοναδικό βαθμολογικά αδιάφορο… Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν βλέψεις για ψηλότερα από μια τιμητική θέση στη τελική κατάταξη και θα αγωνιστούν κυρίως για το γόητρο. Η έλλειψη άγχους και πίεσης μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την εξέλιξη του αγώνα και για τους φιλάθλους που θα παραβρεθούν προκειμένου να απολαύσουν ένα θεαματικό ματς, από δύο ποιοτικές επαρχιακές ομάδες.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Ηρακλείου στη Κρήτη, όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 4 μ.μ.
Το παιχνίδι θα καλυφθεί “ζωντανά” από το “kretaworldbasket.gr“.