Το μεγάλο παιχνίδι κορυφής των Τρικάλων δεσπόζει στο αυριανό (Σάββατο) πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Α2, το οποίο οδεύει προς την λήξη του μιας και έχουν απομείνει μόνο τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται λοιπόν για τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην Α1, ενώ φουντώνει η αγωνία και στην… ουρά, όπου άλλες τρεις ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, δεδομένου ότι μετά τη Δόξα και η Νίκη Βόλου βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική. Αναλυτικά:

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Η… μητέρα των “μαχών” διεξάγεται στα Τρίκαλα…  Οι Θεσσαλοί, ποντάρουν στην “καυτή” τους έδρα η οποία αναμένεται να έχει πάνω από 2.000 κόσμο, αλλά και στην αποφασιστικότητα τους για μια νίκη – χρυσάφι, που θα τους ξαναφέρει σε θέση ισχύος σχετικά με την άνοδο. Εκτός του Παπαχρήστου, ο Γιάννης Τζήμας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, συμπεριλαμβανομένου και του Κακλαμάνου ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού τις τελευταίες ημέρες. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν “πάνοπλοι” και έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Με νίκη, το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της ανόδου, στόχος για τον οποίο η ΑΕΝΚ είναι αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς και είναι ευχάριστο ότι θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στο κλειστό του Ζωγράφου ο Φιλαθλητικός θα έχει σαφώς ευκολότερο έργο από τους άλλους δύο πρωτοπόρους. Κόντρα στην υποβιβασμένη και αδιάφορη Δόξα, οι “κόκκινοι” θα προσπαθήσουν να προσφέρουν σκορ και θέαμα, και να εκμεταλλευθούν το αποτέλεσμα του ντέρμπι κορυφής, ώστε να διατηρηθούν σε θέση ανόδου. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα του Τάκη Ζήβα, έχει να αντιμετωπίσει μόνο την κούραση, από το παιχνίδι της Τετάρτης στον Βόλο. Η Δόξα θα παίξει για την τιμή των όπλων και με στόχο να τελειώσει με όσο το δυνατόν περισσότερο αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Με στόχο να κυνηγήσει τις μαθηματικές ελπίδες που της έχουν απομείνει, η Νίκη Βόλου δοκιμάζεται στην Αγία Παρασκευή, κόντρα στην τοπική ΚΑΠ και θέλει το “διπλό” για να παραμείνει στο οξυγόνο… Σε περίπτωση νέας ήττας, οι Θεσσαλοί που έχασαν τη Τετάρτη και από τον Φιλαθλητικό, θα αποχαιρετήσουν οριστικά την Α2. Από την άλλη η “Αγία” έχει αποδείξει ότι αν και αδιάφορη βαθμολογικά, δεν χαρίζεται σε κανέναν και στοχεύει στην κατάκτηση της υψηλότερης δυνατής θέσης, στην πρώτη της χρονιά στη κατηγορία.

ΟΦΗ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στο ΒΑΚ. Πρόκειται για δύο από τις ομάδες που παλεύουν να κρατηθούν στη κατηγορία, με τους Κρητικούς να θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα και τους Αρκάδες, να επιστρέψουν στις νίκες. Οι γηπεδούχοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ηρακλείου και ποντάρουν στη συμπαράσταση του κόσμου τους. Η ομάδα της Τρίπολης από την άλλη δεν… χάνεται αν χάσει, όμως με νίκη θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της.
Το παιχνίδι του Ηρακλείου θα καλυφθεί “ζωντανά” από το kretaworldbasket.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Στην έδρα του στο Λίντο, παίζει και ο έτερος εκπρόσωπος της μεγαλονήσου, σε ένα ματς – τελικό για τους γηπεδούχους. Κόντρα στους αδιάφορους βαθμολογικά Σερραίους, το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη θέλει τη νίκη και μόνο για να ελπίζει σε σωτηρία, αλλιώς τα περιθώρια θα στενέψουν απελπιστικά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το Ηράκλειο, σε αντίθεση με τους Ικάρους από τους οποίους αναμένεται να απουσιάσουν για ακόμη μια φορά οι έμπειροι Τότσιος και Πεχλιβάνης που είναι τραυματίες.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Στο Μετς, το… χιλιοταλαιπωρημένο Παγκράτι, χωρίς πολλά βασικά του στελέχη (Πάβλοβιτς, Βράνιες, Βασιλόπουλο Φώτη), φιλοξενεί τον Κόροιβο. Σε σταθερά ανοδική πορεία οι φιλοξενούμενοι, είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, η οποία θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για την άνοδο. Από την άλλη το Παγκράτι έχει εξασφαλίσει την παραμονή του (όχι και μαθηματικά), όμως εκτός από τον Κόροιβο έχει να αντιμετωπίσει και τα μεγάλα του εσωτερικά προβλήματα, καθώς είναι σαφές ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε κρίση, μετά και τη παραίτηση του προέδρου του κ. Σχίζα.

ΛΑΥΡΙΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής συμπληρώνει η ενδιαφέρουσα συνάντηση του Λαυρίου. Απαλλαγμένοι από το άγχος και την πίεση οι δύο αντίπαλοι, θα προσπαθήσουν να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ μιας και ο ηττημένος θα συνεχίσει να χαμογελά και την επόμενη ημέρα… Ο Ερμής δεν έχει σωθεί και μαθηματικά, όμως το σενάριο που τον υποβιβάζει είναι μάλλον… επιστημονικής φαντασίας, οπότε δεν έχει λόγο να ανησυχεί.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από το ματς των Τρικάλων (2.30 μ.μ., ΕΤ-1) και του Λίντο (3.30 μ.μ.).