Από το πρόγραμμα της “κουτσής” 5ης αγωνιστικής (έχει αναβληθεί το Μαρούσι – Απόλλωνας) απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, όχι όμως και η αγωνία στα περισσότερα γήπεδα. Καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα παιχνίδια σε Λευκάδα, “Δαίς”, Τρίπολη και Λάρισα, ενώ οι πρωτοπόροι αγωνίζονται στην έδρα τους και θεωρητικά είναι τα φαβορί. 

Αναλυτικά:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ: Μοναδικός στόχος του Περιστερίου είναι να κάνει το “πέντε στα πέντε” και να παραμείνει μόνο στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ενισχυμένοι με τον Κλαρκ που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, οι “κυανοκίτρινοι” είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και υπόσχονται σκορ και θέαμα στους φίλους τους που θα βρεθούν στο κλειστό “Α. Παπανδρέου”. Εκτός και πάλι ο Μιλόσεβιτς, ενώ η συμμετοχή του Πολυτάρχου θα αποφασιστεί τη τελευταία στιγμή. Ο νεοφώτιστος Ερμής δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως και χωρίς άγχος και πίεση θα επιδιώξει μια ανταγωνιστική εμφάνιση και ότι βγει…

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Τα περιθώρια έχουν στενέψει ιδιαίτερα στη Δόξα μετά τις δύο απανωτές ήττες. Οι νησιώτες που έχουν φέτος υψηλές φιλοδοξίες και θέλουν να μπουν στη πεντάδα των πλέι οφ, αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με τον Εθνικό ως… τελικό, καθώς νέα αποτυχία ενδέχεται να φέρει κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ομάδας. Πλήγμα για τους Λευκαδίτες η ενδεχόμενη απουσία του τραυματία Αγγελόπουλου, όμως έχουν την ποιότητα και την εμπειρία να πάρουν το “δίποντο”. Ο Εθνικός διακρίνεται και φέτος για τη σταθερότητα του και δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολη λεία. Το γεγονός ότι δεν έχει ιδιαίτερη πίεση για το αποτέλεσμα τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, Ηρακλής υποδέχεται τη νεοφώτιστη Καστοριά σε ένα ντέρμπι με… άρωμα Βορείου Ελλάδας. Στον “Γηραιό” γνωρίζουν ότι είναι το φαβορί, όμως υπολογίζουν ιδιαίτερα τους “γουναράδες” και δεν δείχνουν τη παραμικρή διάθεση υποτίμησης. Το Ιβανώφειο αποτελεί πάντως “φρούριο” και έχει τον πρώτο λόγο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Τη πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνει ο Αρκαδικός προκειμένου να… πάρει μπρος και να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς. Κόντρα στην άκρως υπολογίσιμη Καρδίτσα οι Αρκάδες καλούνται να βάλουν τέλος στο σερί των 4 ηττών, που είναι η χειρότερη επίδοση τους σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες τη τελευταία 20ετία! Το έργο της ομάδας του Τζίμη Κουστένη μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η Καρδίτσα μπορεί να έχει μόλις μία νίκη, όμως έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι μια πολύ σοβαρή και σταθερή ομάδα και θα “χτυπήσει” το ματς με όλες τις δυνάμεις της στα πλαίσια της προσπάθειας για παραμονή στη κατηγορία.

ΔΟΥΚΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στο “Δαίς”, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ως κοινό στόχο τη παραμονή. Ο Δούκας έχει πάρει τα… επάνω του μετά το “διπλό” στον Υμηττό τη περασμένη αγωνιστική και πλέον στοχεύει και στη πρώτη εντός έδρας νίκη του. Πλήρης θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι καθώς ο Τόζιος δείχνει να ξεπερνά το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Μεγάλης σημασίας το ματς και για το Ψυχικό που πρέπει να “χτυπάει” τέτοια παιχνίδια ώστε να μαζεύει βαθμούς για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Αμφίβολη η παρουσία του τραυματισμένου Ψαθά και θα αποφασιστεί τη τελευταία συμμετοχή του.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Στον Χολαργό φαβορί είναι σίγουρα οι γηπεδούχοι, όμως όσοι έχουν βιαστεί να… ξεγράψουν τον Αμύντα την έχουν πατήσει. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις για φέτος, έχει σαφώς πιο ποιοτικό και “γεμάτο” ρόστερ, όμως το συγκρότημα του Υμηττού δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο για κανένα. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από πικρή εντός έδρας ήττα από τον Δούκα θα πασχίζουν να την… βγάλουν από επάνω τους, με ένα “διπλό – έκπληξη.

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΠΑΓΟΥ: Δυνατή μάχη αναμένεται τέλος στο κλειστό της Νεάπολης της Λάρισας. Η ΑΕΛ που θα παραταχθεί ενισχυμένη με τον νεοαποκτηθέντα Γράβα, δεν θα αγωνιστεί στη φυσική της έδρα όμως δεν έχει πολλά περιθώρια απώλειας, κόντρα σε ομάδες με κοινούς στόχους. Οι “στρατηγοί” ψάχνουν βαθμολογικό… οξυγόνο με μια δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και θα στηριχθούν και πάλι στο νεανικό και ενθουσιώδες ρόστερ τους.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής
Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Νεάπολης 19.30 ΑΕ Λάρισας-Παπάγου Γεωργιάδης-Παφίλης-Τζιοπάνος
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Καστοριά Ταρενίδης Στ.-Φακίτσας-Γερακίνης
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Αμύντας Θεονάς-Διμπινούδης-Στρέμπας
Δαϊς 17.00 Δούκας-Ψυχικό Κάρδαρης-Μαγκουνής-Καλογερόπουλος Φ.
Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Εθνικός Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής
Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Ερμής Αγιάς Αναστόπουλος Α.-Τσούνας-Καρακάσης
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Καρδίτσα Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος-Θεοδωρόπουλος

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Απόλλων Π. Παγώνης-Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης

Η Βαθμολογία:

1. Περιστέρι 8 (4-0)
2. Ηρακλής 7 (3-1)
3. Χολαργός 7 (3-1)
4. Μαρούσι 7 (3-1)
5. Αμύντας 6 (2-2)
6. Εθνικός 6 (2-2)
7. Δόξα Λευκάδας 6 (2-2)
8. Καστοριά 6 (2-2)
9. Απόλλων Π. 6 (2-2)
10. ΑΕΛ 6 (2-2)
11. Ψυχικό 6 (2-2)
12. Ερμής Αγιάς 6 (2-2)
13. Παπάγου 5 (1-3)
14. Δούκας 5 (1-3)
15. Καρδίτσα 5 (1-3)
16. Αρκαδικός 4 (0-4)