Στο νέο πρωτάθλημα της Α2 θα συμμετάσχουν κανονικά η ΑΕΚ και ο Πανελλήνιος, σύμφωνα με την προκήρυξη που εξέδωσε σήμερα η ΕΟΚ. Οι δεκατέσσερις (14) ομάδες που θα αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία την επόμενη σεζόν θα έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν στο ρόστερ τους μόνο έναν (1) κοινοτικό παίκτη, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι τώρα, κάτι για το οποίο σας ενημέρωσε νωρίτερα το basketblog.

Στη Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης. Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι οι εξής:
1. Ίκαροι Σερρών
2. ΑΕΚ
3. Νέα Κηφισιά
4. Αρκαδικός
5. ΟΦΗ
6. Λαύριο
7. Δόξα Λευκάδας
8. Ερμής Λαγκαδά
9. Παγκράτι
10. Αίολος Τρικάλων
11. Φιλαθλητικός
12. Αγία Παρασκευή
13. Νίκη Βόλου
14. Πανελλήνιος

Αναλυτικά το άρθρο που αναφέρεται στη συμμετοχή ενός (1) κοινοτικού παίκτη:

Την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 το κάθε Σωματείο στον αριθμό των δώδεκα (12) αθλητών δηλώνει υποχρεωτικά τέσσερις (4) αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1990 και νεώτεροι. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν “αντικανονική συμμετοχή αθλητή” με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της Ε.Ο.Κ. (άρθρο 47, παρ. 2 α).

Την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 το κάθε Σωματείο στον αριθμό των δώδεκα (12) αθλητών του δύναται να δηλώνει ένα καλαθοσφαιριστή από Χώρες της Ευρώπης.