Την πρώτη ομάδα που θα ανέβει στην Α1 την ξέρουμε πλέον, καθώς και την πρωταθλήτρια (Καβάλα) και το ενδιαφέρον στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 στρέφεται στο κυνήγι της προνομιούχο δεύτερης θέσης, όπου το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Στην αυριανή (Σάββατο, 18/4) 23η ημέρα του πρωταθλήματος και τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν ξεχωρίζουν τα ματς της Καβάλας και της Κρήτης, καθώς και η “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Βέροια. Χαλαρή και κερδισμένη άνευ αγώνα η Λιβαδειά (20-0 τον Ηλυσιακό). Αναλυτικά:

ΚΑΒΑΛΑ – ΨΥΧΙΚΟ: Στο κλειστό της Καλαμίτσας, η Καβάλα με την άνεση που της παρέχει η εξασφάλιση της πρώτης θέσης, υποδέχεται το ισχυρό Ψυχικό που παίζει το τελευταίο του ίσως… χαρτί για την άνοδο. Οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει ότι δεν χαρίζονται σε κανέναν και στοχεύουν στην διεύρυνση του σερί τους (16 νίκες), προκειμένου να ευχαριστήσουν τους φίλους τους που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών και πάλι. Το Ψυχικό “καίγεται” για το “διπλό”, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση και σίγουρα έχει πιο ουσιαστικό κίνητρο. Πλην του μόνιμου τον τελευταίου καιρό απόντα Πάνου, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν “πάνοπλοι”.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Με τον αέρα του φαβορί, ο Αρκαδικός κοντράρεται στη Τρίπολη με τον Ηρακλή και θέλει τη νίκη και μόνο ώστε να παραμείνει μόνος του στη δεύτερη θέση που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία. Οι Αρκάδες εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν το παιχνίδι καθώς διαθέτουν σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ, ενώ θα αντλήσουν για ακόμη μια φορά δύναμη από την έδρα τους που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο. Ο “Γηραιός” που θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Αποστολίδη έχει περισσότερο το μυαλό του στο ντέρμπι επιβίωσης της επόμενης αγωνιστικής με τον Φίλιππο Βέροιας…

ΟΦΗ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Υψηλού ενδιαφέροντος παιχνίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τη Δόξα. Οι γηπεδούχοι που θα παίξουν χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες λόγω τιμωρίας, χρειάζονται μία νίκη για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Α2 κατηγορία, όμως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα της Λευκάδας, η οποία παραμένει και αυτή στο… κυνήγι της δεύτερης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με όλα τους τα “όπλα” καθώς επιστρέφουν από τραυματισμό οι Κυρίτσης και Αναγνωστόπουλος, όμως ο ΟΦΗ είναι πάντα επικίνδυνος και άκρως ανταγωνιστικός, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Από τα πιο αμφίρροπα ματς της ημέρας…

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ: Ματς “ζωής ή θανάτου” δίνει ο Φίλιππος, ο οποίος υποδέχεται στη Βέροια τον Αετό. Η ομάδα της Ημαθίας δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέα ήττα (την έβδομη συνεχόμενη) καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει ουσιαστικά τον αποχαιρετισμό της κατηγορίας. Έστω και ανέτοιμοι, οι Τριχόπουλος και Δεληγιώργης, θα αγωνιστούν. Ο Αετός με την άνεση που του παρέχει η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής στο Λαύριο, η διαφορά του ενός βαθμού από τους Φίλιππο και Ηρακλή, αλλά και η επικράτηση του με 22 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου στην Αθήνα, είναι σαφώς πιο… άνετος. Αν νικήσει θα “σφραγίσει” την παραμονή του, αλλιώς θα πρέπει να περιμένει.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΛΑΥΡΙΟ: Ο υποβιβασμένος Ερμής φιλοξενεί στον Λαγκαδά το απογοητευμένο Λαύριο. Θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι έχουν ακόμη ελπίδες για τη δεύτερη θέση, οι οποίες όμως “τσεκουρεύτηκαν” μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αετό. Είναι πάντως ομάδα που δεν τα παρατάει εύκολα, είναι το φαβορί για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα παλέψει μέχρι τέλος για το… θαύμα. Ο Ερμής αναμένεται να δώσει και πάλι χρόνο στο… νέο αίμα του, καθώς έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζεται για του χρόνου και τη Β΄ Εθνική.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Το μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο κλειστό του Κερατσινίου. Χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω τιμωρίας της έδρας του, ο Εθνικός κοντράρεται με το Παγκράτι, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή τους στην Α2 και να αγωνίζονται πλέον για μια καλύτερη θέση στη τελική κατάταξη. Οι δύο ομάδες έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, ενώ οι άμυνες δεν προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα… σκληρές.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Βέροιας (4 μ.μ.).